Rød i ansiktet av trening

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Hvis du er rød ansiktet etter å ha løpt, er du ikke alene. Dette er vanlig, spesielt hos kvinner og mennesker med lys hud.

Rød i ansiktet etter trening

Når du løper produserer kroppen varme. Svette hjelper deg med å kjøle deg ned. Kroppen din øker også blodtilførselen til huden din for å regulere temperaturen. Kapillærene dine utvider seg slik at mer blod kan strømme gjennom dem og utstråler ekstra varme ut gjennom huden din. Kapillærene i kinnene er større enn andre steder, og de er nærmere overflaten. Så når de utvider seg, kommer det mer rødt blod nær overflaten, og gir deg den rosenrøde fargen.

Mange løpere blir røde i ansiktet uansett hvor mye kondisjonen forbedrer seg. Faktisk viser noen undersøkelser at utholdenhetsutøvere blir mer rød i ansiktet tidligere i treningsøktene enn folk som er i dårligere form. Alle håndterer varmen forskjellig, og akkurat som noen løpere svetter mer enn andre, blir noen oftere rød ansiktet, mens andre andre ikke. Noen mennesker har naturlig nok flere kapillærer. Andre kan ha kapillærer som naturlig fører mer blod til ansiktet under anstrengelse. Uansett er de mer utsatt for å ha et rødt ansikt fra trening.

Løpe i varmt vær

Du kan oppleve at du blir rødere hvis du løper mer intenst, eller løper i varmt eller fuktig vær. Under varmt vær, prøv å løpe tidlig om morgenen eller senere på kvelden. Forsikre deg om at du holder deg hydrert under løpeturen, og drikker når du er tørst. Prøv å helle vann på hodet, nakken og under armene for å avkjøle deg.

Hvis du opplever andre symptomer i tillegg til et rødt ansikt, som svimmelhet eller kvalme, kan det hende du lider av en varmerelatert sykdom, for eksempel dehydrering eller utmattelse av varmen. Slutt å løpe umiddelbart, drikk vann og kom deg i skyggen.

Hvor lenge blir ansiktet mitt rødt?

Når du er rød i ansiktet forårsaket av anstrengelse, vil det ikke vare mer enn 15 til 20 minutter. Det er ikke mye du kan gjøre for å få fart på prosessen, men du kan prøve:

  • Ha kaldt vann i ansiktet under treningen
  • Avkjøle tilstrekkelig for å redusere pulsen
  • Ta en kald dusj, vaske ansiktet med kaldt vann eller bruke en ansiktservetter (noen inneholder aloe for å berolige huden din og koffein for å innsnevre blodkar) etter trening
  • Fukte ansiktet ditt etter at du har vasket det

Når du skal snakke med legen

Selv om et rødt ansikt mens du løper vanligvis er ufarlig, bør du likevel nevne det for legen din, spesielt hvis du er nybegynner når du løper. Hvis du har andre symptomer som diaré, tungpustethet, elveblest eller pustevansker, kan det være tegn på en mer alvorlig tilstand. Legg merke til om du opplever rødme under andre omstendigheter. Er det verre med visse matvarer, eller når du drikker alkohol? Diskutere det du har lagt merke til med legen din.

Hvis du er rød i ansiktet mer en halv time etter at du har trent, eller går bort og kommer tilbake senere på dagen, kan det være et tegn på rosacea. Hvis det er tilfelle, er behandling tilgjengelig.

Noen medisiner, inkludert kvisekremer som benzoylperoksyd og noen antibiotika og medisiner mot høyt blodtrykk, kan forårsake rødming eller gjøre det verre. I tillegg kan fosfodiesterase 5-hemmere (PDE 5) inkludert sildenafil (Viagra, Revatio), vardenafil (Levitra, Staxyn) og tadalafil (Adcirca) også forårsake rødme i kinnene. Du kan snakke med legen din om denne bivirkningen. Det kan også hjelpe å unngå aktuelle behandlinger som irriterer huden (som retinol eller kjemisk peeling) kvelden før du har en lang løpetur eller intens trening.

Hvis du har blitt forsikret om at du er sunn, og du fremdeles har den røde gløden, må du ha den med stolthet. Ja, det kan være irriterende når forbipasserende spør om du har det bra når du føler deg i toppform. Men du vet i det minste at du vil kunne få hjelp en dag hvis du virkelig trenger det. Og du har bevis for at du jobbet hardt.

Relaterte artikler:

Synsforstyrrelser etter trening

Leamus etter trening

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Om forfatteren

Legg inn kommentar