Ringeriksmaraton

Ringeriksmaraton har sitt utspring i et ønske om å tilby et løp for vanlige mosjonister, og blir gjerne kalt Norges største maratonstafett.

Om Ringeriksmaraton

Ringeriksmaraton ble startet opp med 8-mannsstafett og maraton i 1995, og har hatt en jevn økning av deltakere gjennom de aller fleste årene. Det har vært en svak nedgang i antall deltakere siden 2015, men det ser ut til at denne trenden er i ferd med å snu. Ringeriksmaraton hadde 2845 deltakere i 2018, fordelt på de forskjellige distansene og klassene. Løpet starter i Røyse i Hole kommune med mål i Jevnaker. Ringeriksmaraton 2019 starter 17. august kl 10:00.

Klasser og distanser i Ringeriksmaraton

Det finnes klasser og distanser for alle løpere i Ringeriksmaraton. I tillegg til maraton og halvmaraton, kan du løpe stafett med 2, 4, og 8 løpere. Det blir også arrangert Barnas Ringeriksmaraton på 600 meter. Ringeriksmaraton har også mix-klasser, så her bør det være noe for enhver løper. Ringeriksmaraton blir gjerne kalt Norges største maratonstafett, og de fleste deltakerne finner du innenfor en de mange stafettene løpet kan tilby.

Løypeprofil i Ringeriksmaraton

Ringeriksmaraton er tøft hvis du løper maraton, med mye opp og ned. Spesielt er stigningen på flere kilometer som kommer etter du har løpt ca 24 km knalltøff. Mot slutten flater løypa noe ut, og går slakt nedover mot Jevnaker og mål. Å løpe stafetter i Ringeriksmaraton, vil være noe løpere på alle formnivå kan greie. Etappene vil være på drøyt 5, 10 og 21 kilometer, avhengig av hvilken stafett du deltar i.

Løpe Ringeriksmaraton

Ringeriksmaraton har greid å skape et konsept som slår an hos et bredt segment løpere, alt fra nybegynnere til mer erfarne løpere. Forskjellige typer stafetter passer for løpere på alle formnivå. For de som ønsker utfordringer, vil halvmaraton og maraton være perfekt. Er du ute etter å sette ny personlig rekord i maraton, er kanskje ikke Ringeriksmaraton det beste, men løypa er perfekt for å bli bedre til å løpe maraton.

Mer info om Ringeriksmaraton finner du her >>

Om forfatteren

Legg inn kommentar