Revmatisme og svette

Noen personer med revmatoid artritt (RA) rapporterer varm svette. Det er uklart om revmatisme forårsaker disse. De kan skyldes andre symptomer eller årsaker, for eksempel overgangsalder. Lær mer om revmatisme og svette.

KAMPANJER HOS MILRAB |

Kan revmatisme forårsake svette?

Det er uklart om revmatisme kan forårsake svette, noen ganger også kalt hetetokter. Revmatisme er en autoimmun tilstand som forårsaker betennelse i leddene. Det er et resultat av et overaktivt immunsystem som feilaktig angriper sunt vev.

Noen personer med revmatisme rapporterer at de opplever svette og hetetokter. Dette inkluderer nattesvette og plutselige, uforklarlige endringer i temperaturen i løpet av dagen. Det er vanskelig å anslå hvor vanlige svette og hetetokter er hos personer med revmatisme.

Hvorfor forårsaker revmatisme svette?

I noen tilfeller kan hetetokter være et resultat av andre symptomer på revmatisme. Betennelse i leddene kan føre til at området føles varmt. Denne betennelsen kan påvirke ett eller flere ledd. Følelsen av å ha flere varme ledd samtidig kan føles som en hetetokt. Revmatisme kan også forårsake feberlignende symptomer, som inkluderer hetetokter. Disse symptomene vil sannsynligvis komme og gå med feber.

Risikoen for revmatisme øker med alderen, og kvinner har tre ganger så stor sannsynlighet for å utvikle tilstanden som menn. Dette betyr at revmatisme kan utvikle seg rundt overgangsalderen. Hetetokter i overgangsalderen er det vanligste symptomet på overgangsalder. Hos noen mennesker er det mulig at symptomer på revmatisme og overgangsalder kan oppstå samtidig.

Andre symptomer på revmatisme

Revmatisme fører til at vev i leddene slites bort hvis betennelsen i ett eller flere ledd rundt i kroppen ikke er under kontroll. Tilstanden som oftest påvirker hender, håndledd og knær.

Symptomer på revmatisme inkluderer:

  • smerter og hevelse i leddene
  • stivhet i leddene og problemer med å bevege dem
  • problemer med å gå eller stå
  • feber
  • uforklarlig vekttap
  • utmattelse

Relaterte artikler:

Spiste seg frisk fra leddgikt

Leddgikt trening

Referanser

Om forfatteren