SKOBONANZA!

OPPTIL 40%

RABATT

ALT FRA FRITIDSSKO, LØPESKO, TIL FJELLSTØVLER


Restitusjonstrening når du trener intervall

Restitusjonstrening når du trener intervall. Lær hvordan du kan gjennomføre restitusjonstrening i etterkant av intervalltrening.

Restitusjon etter intervalltrening

Intervalltrening kan være krevende, og avhengig av hvor hardt du har trent intervaller, vil det være et behov for restitusjon i etterkant. For mange løpere vil hvile dagen etter en intervalltrening være den beste restitusjonen, mens det for andre igjen kan være hensiktsmessig å gjennomføre restitusjonstrening med svært lav intensitet.

I denne artikkelen vil du lære mer om hvordan du kan gjennomføre restitusjonstrening etter intervaller, og hva du kan gjøre for å redusere behovet for restitusjon.

Hvorfor restitusjonstrening som alternativ til hvile etter intervalltrening

Restitusjonstrening gjennom jogging med svært lav intensitet øker blodgjennomstrømmingen, noe som er med på å hjelpe kroppen til å kvitte seg med slaggstoffer. Løpetrening med svært lav intensitet er med på å transportere vekk væskeansamlinger i og rundt muskler, slik at musklene får tilbake sin normale funksjon. På samme tid øker blodgjennomstrømmingen, og flere næringsstoffer blir tilført muskler som er belastet, og vil leges raskere.

Dersom du trener mye er det helt avgjørende at du legger inn treningsøkter med svært lav intensitet, fordi denne treningen kan være den eneste «hvilen» kroppen og muskulaturen får. Trener du mye vil du i perioder oppleve at du er stiv og støl etter trening, eksempelvis stive legger og lår. Da kan restitusjonstrening bidra til å løse opp, slik at du blir kvitt slaggstoffer i muskulaturen. Restitusjonstrening etter harde treningsøkter med intervall, kan utløse samme behov for restitusjon. Du har belastet muskulatur, sener og ledd, og kroppen trenger å restituere for å bygge seg opp igjen.

Hvordan redusere behovet for restitusjon etter intervalltrening

Det finnes metoder du kan trene intervall på som vil redusere behovet for restitusjon i etterkant, slik at du raskere kan hente deg inn igjen. Gjennom progressiv intervalltrening, ved at du øker intensiteten gradvis innenfor hvert intervall, og fra ett intervall til det neste, kan det bidra til at belastningen på kroppen blir mindre. Ved å trene på denne måten får du en jevnere fordeling med tanke på hvilken intensitet du trener med. Kroppen får en gradvis tilvenning til økt belastning, og det kan bidra til å redusere risikoen for skader. Du får en bedre treningseffekt ut av intervalltreningen, fordi du fordeler kreftene mer jevnt utover hele intervalløkta.

Restitusjonstrening når du trener intervall

Et viktig mål for deg som løper, bør være å redusere belastningen når du trener løping med høy intensitet. Det er viktig fordi høyere belastning øker risikoen for at du blir skadet. Ved å trene intervall progressivt fordeler du denne belastningen ved at du trener med variert intensitet. Da kan du gjennomføre restitusjonstrening dagen etter intervalløkta, uten at det avbryter den pågående restitusjonsprosessen.

Relaterte artikler:

Terskeltrening når du trener intervaller

Hvor ofte trene intervall

Om forfatteren

Legg inn kommentar

HØSTKUPP!

Av Spurt

SKOBONANZA!

OPPTIL 40% RABATT

ALT FRA FRITIDSSKO, LØPESKO TIL FJELLSTØVLER!