Restitusjonstrening med svært lav intensitet

Restitusjonstrening med svært lav intensitet. Denne treningsøkta løp jeg med svært lav intensitet for å ikke avbryte restitusjonsprosessen.

Restitusjonstrening etter treningsøkt med moderat til hard intensitet

Å sørge for nok og riktig restitusjon når du trener løping er minst like viktig som selve løpetreningen. «Å hvile seg i form» er ikke bare en floskel, og det ligger mye sannhet i dette utsagnet. Restitusjon er viktig for din formutvikling, og kanskje aller viktigst; for å forebygge og unngå overbelastning og skader.

Fullstendig hvile er i de fleste tilfeller den beste måten du som løper kan hente deg inn igjen etter harde og utmattende treningsøkter, men det finnes også måter du kan restituere der du er i aktivitet, og likevel får fullverdig restitusjon, såkalt restitusjonstrening.

I dette tilfellet hadde gjennomført 30×1 minutters intervall dagen før, og kjente at jeg var stiv og støl i muskulaturen dagen etter, men ikke verre enn at jeg kunne ta en kort, rolig joggetur.

Gjennomføring av restitusjonstrening på 40 minutter.

Gjennomføringen var enkel. Jeg løp 40 minutter med lav puls, og følte meg ikke sliten etter treningsøkta. Innimellom gikk jeg også litt, blant annet i motbakker, slik at pulsen ikke skulle gå for mye opp.

Intensiteten på treningsøkta var så lav at jeg kunne hatt tilnærmet samme effekt om jeg hadde gjennomført økta som rask gange.

Relaterte artikler:

Restitusjonstrening for løpere

Viktigheten av restitusjon når du trener løping

Om forfatteren

Legg inn kommentar