Restitusjon når du trener for Bergen City Marathon

Restitusjon er det som gjør deg god når du skal løpe Bergen City Marathon, og gjør at du reduserer risikoen for å bli skadet når du trener for maraton. Vi lærer deg hvordan!

Restituere når du trener for Bergen City Marathon

For at du skal ha en best mulig formutvikling og fremgang når du trener for Bergen City Marathon, er du helt avhengig av å restituere tilstrekkelig mellom treningsøktene. Å trene for maraton kan være belastende fordi du må ha en relativt stor treningsmengde for å oppnå de resultatene du ønsker. Jo større treningsmengde er, jo større kan risikoen for å bli skadet bli. Derfor er det viktig at du gjennomfører restitusjon på lik linje med trening. Restitusjon bør inngå som en like viktig del som treningen, og bør inngå i treningsprogrammet ditt. Planlegge når du skal restituere, og restituere ellers når du føler behov for det.

Restitusjonstid når du trener for Bergen City Marathon

Hvor lang restitusjonstid du har når du trener for Bergen City Marathon, vil avhenge av flere faktorer. Alder og hvordan du trener kan være to viktige faktorer som avgjør hvor lang restitusjonstid du har i mellom treningsøktene. Hvor mye du trener og hvor hardt, kan være kritiske faktorer for hvordan du restituerer. Trener du for mye og for hardt, kan det gjøre at kroppen ikke greier å restituere tilstrekkelig før du går på en ny treningsøkt. Trener du på denne måten risikerer du å stagnere, og i verste falle overtrene og pådra deg skader. For å sikre at du restituerer tilstrekkelig når du trener for Bergen City Marathon, er den beste måten å lytte til kroppen. Den vil si ifra når den trenger restitusjon, og du må ta signalene på alvor. Trene for å restituere, ikke omvendt. Se på restitusjon som en bonus for all treningen du har lagt ned for å løpe Bergen City Marathon.

Hvordan restituere raskere for Bergen City Marathon

Ved å ta noen enkle, smarte grep, kan du redusere restitusjonstiden når du trener for Bergen City Marathon. Ta alltid utgangspunkt i ditt nåværende formnivå når du trener for Bergen maraton. Ha en treningsmengde, og trene med en intensitet som til enhver tid er i takt med hva kroppen din tåler av belastning. Det er det smarteste grepet du kan ta for å restituere raskere. Avslutte harde treningsøkter med raske stigningsløp og jogge ned 10 minutter i etterkant av treningsøktene. Det kan bidra til at avfallsstoffer raskere blir transportert vekk fra muskulaturen, og du vil restituere raskere. Alternativt kan du gjennomføre restitusjonstrening med svært lav intensitet for å restituere raskere. Husk at fullstendig hvile ofte er den beste måten å restituere på i etterkant av trening, og er det eneste alternativet hvis du er usikker på om du skal gjennomføre restitusjonstrening eller ikke.

Relaterte artikler:

Hvordan trener for Bergen City Marathon

Treningsprogram for Bergen City Marathon

Om forfatteren

Legg inn kommentar