Rense kroppen med Candida diett

Candida er den vanligste soppen i menneskekroppen. Lær mer om hvordan du kan rense kroppen med Candida dietten.

KAMPANJER HOS MILRAB |

Candida diett

Candida er generelt ufarlig, men en oppblomstring av denne soppen kan føre til infeksjon. Candida finnes ofte i områder som munn, hud, fordøyelseskanal, tånegler, endetarm og vagina. Candida-dietten er et strengt kosthold ment for å lindre symptomene på candida-infeksjoner. Effektiviteten støttes imidlertid ikke av vitenskapelige bevisHer er en nybegynnerguide for candida-dietten og et eksempel på et måltidsplan.

Rense kroppen med Candida diett

Selv om mange studier har undersøkt risikofaktorene for vekst i Candida, er behandlingsplanene inkonsekvente og ikke tilstrekkelig studert. Candida-dietten hevdes å være et mulig behandlingsalternativ. Dette kostholdet ekskluderer sukker, gluten, alkohol, visse meieriprodukter og skadelige tilsetningsstoffer, samtidig som det oppmuntres til lite sukker, frukt, ikke-stivelsesholdige grønnsaker og glutenfri mat.

Relatert: Symptomer på sopp i munnen

Imidlertid støttes de fleste av disse kostholdsrestriksjonene ikke av vitenskapelige bevis, som forklart nedenfor:

  • Kostholdet utelukker gluten på grunn av påstander om at det kan skade tarmen din. Imidlertid er det ingen holdepunkter for at gluten forårsaker tarmskader hos personer som ikke har glutenintoleranse (cøliaki).
  • Svært høyt sukkerinntak kan forverre candida-infeksjoner hos personer med svekket immunforsvar. Et kosthold med mye karbohydrater kan øke antallet candida hos noen mennesker, men bevis på at det øker risikoen mangler.
  • Kostholdet ekskluderer også noen meieriprodukter. I teorien kan laktose (melkesukker) stimulere veksten av candida ved å øke surheten i munnen, men dette er ikke bekreftet så langt.
  • Mat med kunstige ingredienser, høyt mugginnhold, konserveringsmidler og sprøytemidler er også ekskludert. Imidlertid har ingen bevis koblet mugg, konserveringsmidler eller sprøytemidler til økt risiko for candida-infeksjoner.
  • Alkohol og koffein frarådes for å støtte sunn livsstil.

Totalt sett er dette kostholdet designet for å redusere betennelse og innlemme sunn mat som kan være til fordel for tarmen din og redusere risikoen for candida over tid. Foreløpig har ingen studier hittil bekreftet kostholdets effektivitet.

Relatert: Blir ikke kvitt sopp i munnen

Rense kroppen for Candida

Talsmenn for Candida dietten å rense kroppen for Candida. Dette er et kortsiktig kosthold som man tror vil lindre stress på fordøyelseskanalen og frigjøre giftstoffer fra kroppen din. Selv om ingen studier støtter fordelene ved å rense kroppen, kan det hjelpe å få deg inn i tankesettet for candida-dietten. Så langt har ingen menneskelige studier bevist effektiviteten eller fordelene med detox dietter eller renselseskurer.

Det er mange måter å rense kroppen på, men to vanlige måter er:

  • Drikker bare væsker, for eksempel sitronvann eller beinbuljong.
  • Spise hovedsakelig grønnsaker, som salater og dampede grønnsaker, sammen med en liten mengde protein gjennom dagen.

Noen mennesker kan oppleve negative symptomer når de begynner å rense kroppen, for eksempel tretthet, hodepine, humørsvingninger eller endringer i søvnmønster. Husk at candida-rensingen ikke skal vare mer enn noen få dager. Etter at du har fullført rensingen, kan du begynne å følge retningslinjene for Candida dietten.

Det er ingen spesifikk tidsplan for candida-dietten. Tilhengere av kostholdet hevder at mennesker kan oppleve lettelse i løpet av noen uker, mens for andre kan det kreve mange måneder for å se en positiv effekt. Det er best å samarbeide med helsepersonell når du tar Candida dietten, for å sikre at du får i deg tilstrekkelig med næringsstoffer.

Før du starter candida-dietten, er det flere ting du bør vurdere:

  • Start gradvis: I stedet for å fjerne alt sukker, koffein og gluten fra kostholdet med på en gang, fokusere på å fjerne en ting om gangen for å lette prosessen.
  • Dietten er ment å være kortsiktig: Denne dietten er ment å brukes på kort sikt til symptomene dine har blitt bedre. Det er ikke ment å erstatte en langsiktig kostholdsplan.

Relaterte artikler:

Eplecidereddik slanking

KAMPANJER HOS MILRAB |

Sykelig overvekt og fedme

Om forfatteren

Legg inn kommentar