Reke næringsinnhold

0
319
Reke næringsinnhold
Foto: Adobe Stock
Artikkelen fortsetter under annonsen fra X-LIFE

Å spise reker som en del av et balansert kosthold gir flere viktige næringsstoffer, og det kan være bra for å forebygge hjerte-og karsykdommer.

Reker næringsinnhold

Leger anbefalte tidligere å spise reker som en del av et hjertesunt kosthold, og siterer de høye nivåene av kolesterolet den inneholder. Imidlertid har forskere nå en bedre forståelse av hva som bidrar til hjertesykdommer og høyere kolesterol. Det ser ut til at reker tross alt kan være et utmerket tilskudd som en del av et sunt kosthold. Selv for personer med høyt kolesterol ser fordelene ved å spise reker ut til å oppveie ulempene.

Næringsinnhold i reker

Reker tilbyr en rekke næringsstoffer. I tillegg til kolesterol gir 100 gram kokte reker følgende næringsstoffer:

  • 99 kilokalorier med energi
  • 24 g protein
  • 0,3 g fett
  • 0,2 g karbohydrat
  • 70 mg kalsium
  • 0,5 mg jern
  • 39 mg magnesium
  • 237 mg fosfor
  • 259 mg kalium
  • 111 mg natrium
  • 1,64 mg sink

Dette betyr at reker inneholder lite kalorier, men er høye i protein og en rekke andre essensielle mineraler.

Artikkelen fortsetter under annonsen fra X-LIFE

HØSTSALG!


Reker vs. annen sjømat

Andre typer sjømat, inkludert krabbe og hummer, varierer i nivået av kolesterol og andre næringsstoffer. Disse kan også gi helsemessige fordeler.

Krabbe

Krabbekjøtt er høyt i protein og har lite fett og kalorier. Krabbe inneholder mindre kolesterol enn reker, pluss en rekke vitaminer. Krabbe inneholder imidlertid mer natrium enn reker. Dette kan gjøre det uegnet for personer med høyt blodtrykk.

Hummer

Hummer inneholder mer kolesterol enn reker. Hummer har også lite kalorier og mettet fett, men høyt i protein, omega-3 og selen.

Laks

Laks er en god kilde til protein og B-vitaminer. Laks er rik på sunne omega-3 oljer. Den har et høyere fettinnhold enn både hummer og reker, men mindre kolesterol per porsjon enn reker. Laks har også mye protein, og det gir B-vitaminer. Disse øker energien og støtter stoffskiftet og et sunt nervesystem.

Østers, muslinger og blåskjell

Østers, muslinger og blåskjell er rike på næringsstoffer som jern, sink, vitamin B-12, fosfor, niacin og selen. Muslinger kan senke LDL-kolesterolet og heve HDL-kolesterolet.

Relaterte artikler:

Laks næringsinnhold

Kan gravide spise reker

Annonse fra X-LIFE