Raskt ned i vekt med ketose

0
504
Raskt ned i vekt med ketose
Foto: Adobe Stock
Artikkelen fortsetter etter annonsen fra X-LIFE

7 990,-

5 990,-

X-ERFIT

RUN 100 TREDEMØLLE!

SPAR KR 2000,-En ketodiett kan være et effektivt verktøy for å gå ned i vekt, men hvor mye kan du forvente å gå ned? Kan du gå raskt ned i vekt med ketose?

Fungerer vekttap med ketodiett?

Et vanlig spørsmål om keto-dietten virker. Det er lett å være skeptisk når det er så mange suksesshistorier, men når du først ser på vitenskapen bak dietten, vil du se at ketodietter kan være et effektivt verktøy for vekttap

Alle er forskjellige, og helt til du begynner på keto vet du ikke hvordan kroppen din reagerer fysisk, eller hvor lett du kan følge dietten mentalt. Noen faktorer som kan endre hvor raskt du har vekttap på ketodiett er:

  • Kroppssammensetning (kroppsfettprosent, høyde, vekt, kjønn)
  • Helsetilstander
  • Metabolisk hastighet (rask, langsom)
  • Hvor aktiv du er
  • Hvordan “rent” du spiser ·
  • Hvor ofte du jukser
  • Hvor mye energi du klarer å opprettholde for daglige aktiviteter

Hva er det gjennomsnittlige vekttapet på ketodiett?

Som nevnt, varierer gjennomsnittlig vekttap folk har når de følger keto-kostholdet betydelig fra person til person. På tross av dette, er det mulig vurdere de typiske resultatene du kan forvente deg i løpet av den første uken, måneden og 90 dager etter at du er på ketodiett.

Artikkelen fortsetter etter annonsen fra X-LIFE


Keto vekttap etter den første uken

Etter den første uken med å følge keto-dietten, vil du sannsynligvis se et betydelig fall i vekt. På et «normalt» kosthold med kaloriunderskudd og regelmessig treningsregime, kan de fleste forvente å miste 0,5-1 kg i uken, mens de som følger et keto-kosthold typisk har et vekttap på 1-5 kg.

Selv om dette virker mye, bør du vite at mesteparten av denne vekten vil være vannvekt. Hvorfor? Fordi karbohydrater holder på vann når de er lagret i kroppen. Kroppen lagrer karbohydrater som glykogen, og for hvert gram glykogen som er lagret, er det omtrent tre gram lagret vann, så når du begrenser karboinntaket mister kroppen karbohydrater med glykogen pluss vannet som er lagret med det.

Hvor mye kan du forvente å gå ned i vekt etter en måned

Fire til fem uker med keto-kostholdet, kommer du til å føle de tidlige effektene av kostholdet, og forhåpentligvis venne deg til denne nye måten å spise på. Hvis du holder deg til kostholdet riktig og ikke jukser for ofte (helst aldri), vil kroppen din aktivt forbrenne fett for energi. Det gjennomsnittlige, månedlige vekttapet på keto vil væreomtrent 2-5 kg.

Hvor mye kan du forvente å gå ned etter 90 dager?

Etter 90 dager med keto-dietten, vil du sannsynligvis ha et betydelig vekttap. De med mye vekt å miste kan ta av så mye som 30 kg fett, selv om resultatene selvfølgelig varierer.

Hvor mye kan du forvente å gå ned på ketodiett?

Selv om resultatene varierer veldig avhengig av kroppen din og hvor godt du holder deg til kostholdet (og hvor lenge), er det realistisk å forvente at hvis du følger dietten som anvist, bør du ha et vekttap på minst ett kilo fett pr. uke. Etter tre måneder på kostholdet ser folk ofte at resultatene flater ut (kalt et vekttapplatå) når de nærmer seg målvekten, og dette er helt normalt. Hold deg til keto-dietten, og du vil etter hvert se at de siste kiloene forsvinner.

Relaterte artikler:

Måle ketoner i blodet

Hvordan komme i ketose

Annonse fra MILRAB