Raske avslutninger på langturer

Langturer skal som hovedregel bli gjennomført med lav intensitet, men noen ganger kan det være effektivt å sette opp tempoet mot slutten av langturen.

Hvordan trene langturer

Ukentlige langturer er trening som bør inngå i alle løpere sitt treningsprogram, uansett om du er nybegynner eller en mer erfaren løper. Langturene øker fettforbrenningen din og gjør kroppen mer effektiv i å omsette og lagre glykogen, som er egenskaper alle løpere kan dra nytte av. Langturene venner også beina til å tåle høyere belastning over tid, noe som er spesielt viktig for langdistanseløpere. Å gjøre det bra på langdistanser vil være veldig krevende uten langturene. For å trene langturer, tar du utgangspunkt i hvor langt du greier å løpe en langtur nå, og det spiller ingen rolle hvor langt du løper. Ha en gradvis økning i hvor langt du løper langturene fra uke til uke, der det er mulig. På sikt vil du etter hvert trene langturer som varer lenger, og du vil merke at du blir sterkere og mer utholdende på langturene.

Hvordan trene raske avslutninger på langturer

Når du har blitt vant til å løpe langturer, og kroppen din responderer bra på denne type trening, kan du vurdere om du vil ha raske avslutninger på langturene. Å trene raske avslutninger på langturer, kan være effektiv trening for å avslutte sterkt på løp du deltar i. Å legge inn 5-10 minutter helt om slutten av løpet, kan gjøre deg raskere og sterkere i den viktige avslutningen av et løp. Dette er også god mental trening, i og med at du setter opp tempoet og løper med hard intensitet når beina er slitne. Ikke vær så opptatt av fort for det går i en rask avslutning. Ha heller fokus på at intensiteten skal være hard.

Raske avslutninger på langturer

Som vi har vært inne på tidligere, skal hovedvekten av treningen ligge på rolige langturer. Raske avslutninger på langturer kan du gjennomføre hver tredje eller fjerde uke. Fordelen med å trene raske avslutninger på langturer, er at du belastningen blir av relativt kort varighet, noe som gjør at restitusjonstiden i etterkant ikke blir for lang. Trener du en rask langtur, der hele langturen går i et raskere tempo, vil det ofte kreve mye lenger restitusjonstid.

Trene til maraton med raske langturer

Langturer om morgenen

Om forfatteren

Legg inn kommentar