Rask langtur med hard intensitet

Rask langtur med hard intensitet. Denne treningsøkta gjennomførte jeg med en rask langtur med hard intensitet.

Målet med treningsøkta

Målet med den raske langturen er å trene opp evnen til å løpe i et raskere tempo over et langt tidsrom, og gjennomføre en slik tur ukentlig, i tillegg til en lang og kortere langtur.

Rask langtur

Å løpe langturer i et raskere tempo er fin trening i å simulere hvordan det er å holde et høyere tempo over et lenger tidsrom. Dette er maratonspesifikk trening som gjør det mulig for deg å justere farten etter eget formnivå og teste ut formnivå i forskjellige faser i opptreningen til maraton. Raske langturer med moderat til hard intensitet vil øke din aerobe kapasitet og styrke, ved at du gradvis trener opp evnen til å løpe lenger i et høyere tempo. Kombinere denne treningen med terskeltrening med hard intensitet, og du kan forbedre din aerobe utholdenhet. I tillegg til aerob utholdenhet, er du som maratonløper avhengig av å venne beina til belastningen det er å løpe 2-3 timer eller mer på hardt underlag. Det gjør du blant annet ved å løpe raske langturer i maratonfart eller noe under.

Gjennomføring av rask langtur

Langturen ble gjennomført på følgende måte:

De første 3 kilometerne fungerte som oppvarming, og deretter økte jeg intensiteten gradvis gjennom 5 km. I og med at økning var over et relativt langt tidsrom, venner kroppen seg greit til å løpe med hardere intensitet. Kroppen og beina kjentes bra i etterkant, til tross for at jeg hadde gjennomført en relativt hard treningsøkt. Det passet bra, i og med at jeg skulle gjennomføre en langtur dagen etter.

Relaterte artikler:

23 km langtur med moderat til hard intensitet

Trene til maraton med raske langturer

Om forfatteren

Legg inn kommentar