20-50% RABATT!


OKTOBER DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 10% RABATTKODE!

Quinoa næringsinnhold

Quinoa er et fullkorn som raskt vokser i popularitet på grunn av sine mange helsemessige fordeler. Lær mer om næringsinnhold i quinoa.

Quinoa

Selv om folk kan lage mat og spise quinoa frø på en lignende måte som de fleste korn, er selve quinoa-planten mer lik rødbeter og spinat. Folk kan spise både frø og blader fra denne allsidige, næringsrike planten. Bønder dyrker over 120 forskjellige typer quinoa. Imidlertid er de vanligste versjonene som er tilgjengelige i dagligvarebutikker hvit, rød og svart quinoa.

I denne artikkelen ser vi på næringsinnholdet i quinoa og hvordan du kan legge det til i kostholdet.

Quinoa næringsinnhold

Planteeksperter klassifiserer quinoa som en pseudosereal, ikke et korn. Dette betyr at det er en ikke-gress plante som matprodusenter kan bruke på omtrent samme måte som korn. Den har også en lignende ernæringsprofil. Produsenter kan frese eller male frøene på samme måte som for andre korn.

Ernæringsmessig er quinoa et fullkorn. Hele korn inkluderer hele kornfrøet uten å fjerne noen av delene. Helkorn gir viktige vitaminer, mineraler og fiber som ellers ikke er tilgjengelige etter å ha fjernet deler av kornet. Quinoa er naturlig glutenfri.

En kopp kokt quinoa gir:

  • 222 kalorier
  • 8,14 g protein
  • 5,18 g fiber
  • 3,55 g fett, hvorav 0,42 g er mettet
  • 39,4 g karbohydrat

Quinoa er svært næringsrik og kan gi en stor del av personens daglige behov, eller tilstrekkelig inntak for flere viktige næringsstoffer, inkludert:

NæringsinnholdProsent av daglig behov
MagnesiumMinst 28%, avhengig av kjønn og alder
Mangan27.43% for menn, og 25.05% for kvinner
Folat19.43%
Fosfor40.14%
Kopper39.44%
Jern34.5% for menn, og 15.33% for kvinner
Sink18.36% for menn, og 25.25% for kvinner
Stivelse6.77%
Vitamin B-116.5%
Riboflavin18.55% for menn, og 10% for kvinner
Vitamin B-6Omtrent 17.54%, avhengig av alder
Quinoa næringsinnhold

Den samme mengden quinoa inneholder spor av vitamin E, vitamin B-3 og kalsium.

Quinoa i kostholdet

Quinoa inneholder forbindelser med bitter smak kalt saponiner som holder insekter borte uten behov for plantevernmidler. De er spesielt konsentrert i det ytre belegget av quinoa. Produsenter kan enkelt fjerne saponiner ved å skylle quinoa med vann før konsum.

Det er enkelt å innlemme quinoa i kostholdet. Folk kan bruke den i stedet for ris i hvilken som helst oppskrift. De små kornene koker til de er møre på så kort tid som 15 minutter. Quinoa har en subtil, nøtteaktig smak som gjør den til en veldig allsidig ingrediens. Det kan spille en rolle i bakingen eller som frokostkorn. Quinoa fungerer også bra i varme retter, kalde salater og burgere.

Relaterte artikler:

Quinoa karbohydrater

Sunne nøtter og frø når du trener

Om forfatteren

Legg inn kommentar


INNSPURT!

20-50% RABATT!

INNSPURT!

OKTOBER

DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 15% MED RABATTKODE

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!