Proteinrik mat med lite kalorier

Protein er en viktig del av et balansert kosthold, men noen ganger følger det med mer fett og kalorier enn du ønsker. Lær mer om mager proteinrik middag og mat med lite kalorier.

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Mager proteinrik mat med lite kalorier

Heldigvis finnes det mager proteinrik mat fra dyr og planter som vil hjelpe deg med å oppfylle kvoten din. Proteininntaket for en voksen som spiser 2000 kalorier om dagen er 50 gram, selv om noen mennesker kan ha fordel av å spise mye mer enn det. Dine individuelle kalori- og proteinbehov er basert på alder, vekt, høyde, kjønn og aktivitetsnivå.

Her er en oversikt over mat rik på proteiner du bør vurdere.

Hvit fisk

De fleste hvite fisker er supermagert og utmerkede proteinkilder, som gir under 3 gram fett, rundt 20–25 gram protein og 85–130 kalorier per 100 gram, kokt. Eksempler på veldig mager hvit fisk inkluderer torsk, hyse, pollock, flyndre og kveite. Disse hvite fiskene har vanligvis bare 10–25% så mye omega-3-fett som fet, mørkere fisk som laks og ørret. Derfor er det smart å spise begge typer fisk.

Bønner, erter og linser

Tørre bønner, erter og linser er en undergruppe av belgfrukter. De har gjennomsnittlig 8 gram protein per 1/2 kopp (100 gram) kokt servering og har også lite fett og er rik på fiber. Både det høye fiber- og proteininnholdet, er med på å gjøre dem mer mettende. Dessuten kan fiberen senke blodkolesterolet ditt hvis du spiser pulser regelmessig.

Lett cottage cheese

Cottage cheese er proteinrik mat. 113 gram servering med lite fett (2% melkefett) cottage cheese har 97 kalorier, 2,5 gram fett og 13 gram protein.

Frosne reker

Hvis du leter etter mye protein og lite kalorier, er frosne reker et godt alternativ. En porsjon på 100 gram, har 99 kalorier, 21 gram protein og 1 gram fett. Selv om den samme serveringen også har 195 mg kolesterol, har forskere funnet ut at inntak av kolesterol som en del av et sunt kosthold generelt har liten innvirkning på hjertehelsen.

Eggehvite

Du kan spise hele egg (kolesterol og alt) som en del av et hjertesunt kosthold, men hvis du er ute etter noe litt lettere, bare bruk eggehviten. Eggehviten fra ett stort egg har 16 kalorier, som er mindre enn en fjerdedel av kaloriene i et helt egg. I tillegg inneholder en eggehvite mindre enn 0,5 gram fett, men 3 gram protein, som er omtrent halvparten av proteinet i et helt egg.

Relaterte artikler:

Restituere raskere med mat med mye protein

Proteiner før eller etter trening

Om forfatteren

Legg inn kommentar