Proteiner i et egg

De fleste vet at egg er veldig sunne. Ikke bare det – de er også en god kilde til protein av høy kvalitet. Hvor mye proteiner er det i egg?

Hvor mye protein i et egg?

De fleste vet at egg er veldig sunne. Ikke bare det – de er også en god kilde til protein av høy kvalitet.

Å få i seg nok protein er veldig viktig for å bygge bein og muskler, i tillegg til å opprettholde god generell helse.

Proteiner i et egg

Gjennomsnittlig egg inneholder omtrent 6–7 gram protein. Proteininnholdet avhenger imidlertid av størrelsen på egget. Her er hvor mye protein forskjellige størrelser av egg inneholder:

  • Lite egg (38 gram): 4,9 gram protein
  • Middels egg (44 gram): 5,7 gram protein
  • Stort egg (50 gram): 6,5 gram protein
  • Ekstra stort egg (56 gram): 7,3 gram protein
  • Jumboegg (63 gram): 8,2 gram protein

For å sette disse tallene i perspektiv, trenger den gjennomsnittlige stillesittende mannen omtrent 56 gram protein per dag, og den gjennomsnittlige stillesittende kvinnen trenger omtrent 46 gram.

Proteininnhold i eggeplomme og eggehvite

La oss se på proteininnholdet i forskjellige deler av egget. Folk tenker ofte at protein bare finnes i eggehvitene, siden de består av lite annet enn proteiner. Eggeplommene er kjent for å være der nesten alle næringsstoffene og fettet finnes. I tillegg til disse næringsstoffene inneholder imidlertid eggeplommen også opptil omtrent halvparten av proteininnholdet i egget. I et stort egg som inneholder rundt 7 gram protein, kommer 3 gram fra eggeplomme og 4 gram fra det hvite. Derfor er det å spise hele egget – ikke bare eggehviten – måten å få mest mulig protein og næringsstoffer på.

Relaterte artikler:

Protein i eggehvite

Vitaminer i egg

Om forfatteren

Legg inn kommentar