ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |
De fleste vet at egg er veldig sunne. Ikke bare det – de er også en god kilde til protein av høy kvalitet. Hvor mye proteiner er det i egg?
Hvor mye protein i et egg?
De fleste vet at egg er veldig sunne. Ikke bare det – de er også en god kilde til protein av høy kvalitet.
Å få i seg nok protein er veldig viktig for å bygge bein og muskler, i tillegg til å opprettholde god generell helse.
Proteiner i et egg
Gjennomsnittlig egg inneholder omtrent 6–7 gram protein. Proteininnholdet avhenger imidlertid av størrelsen på egget. Her er hvor mye protein forskjellige størrelser av egg inneholder:
- Lite egg (38 gram): 4,9 gram protein
- Middels egg (44 gram): 5,7 gram protein
- Stort egg (50 gram): 6,5 gram protein
- Ekstra stort egg (56 gram): 7,3 gram protein
- Jumboegg (63 gram): 8,2 gram protein
For å sette disse tallene i perspektiv, trenger den gjennomsnittlige stillesittende mannen omtrent 56 gram protein per dag, og den gjennomsnittlige stillesittende kvinnen trenger omtrent 46 gram.
Proteininnhold i eggeplomme og eggehvite
La oss se på proteininnholdet i forskjellige deler av egget. Folk tenker ofte at protein bare finnes i eggehvitene, siden de består av lite annet enn proteiner. Eggeplommene er kjent for å være der nesten alle næringsstoffene og fettet finnes. I tillegg til disse næringsstoffene inneholder imidlertid eggeplommen også opptil omtrent halvparten av proteininnholdet i egget. I et stort egg som inneholder rundt 7 gram protein, kommer 3 gram fra eggeplomme og 4 gram fra det hvite. Derfor er det å spise hele egget – ikke bare eggehviten – måten å få mest mulig protein og næringsstoffer på.
Relaterte artikler:
Referanser
ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |