20-70% RABATT!

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds


HØSTTURER!

SPAR OPPTIL 40% FØR DET ER FOR SENT

Protein før eller etter trening

Protein er nødvendig for muskelreparasjon og vekst, og de som trener trenger mer protein. Lær mer om du bør ta protein før eller etter trening.

Imidlertid er den optimale tiden for å ta protein et sterkt omdiskutert tema. Noen mener det er best å drikke en proteinshake før trening, mens andre hevder at det er ideelt etter en treningsøkt.

Mennesker som trener trenger mer protein

Dagsbehovet for protein er 0,8 gram/kg kroppsvekt. Dagsbehovet er den estimerte mengden næringsstoffer en person trenger for å unngå mangel. Den angir ikke mengden som trengs for å optimalisere kroppssammensetningen, eller hva du trenger når du trener. Faktisk tyder forskning på at personer som trener regelmessig, kan trenge det dobbelte, eller 1,6 gram/kg), for å støtte muskelrestitusjon og vekst. For en person som veier 68 kg, tilsvarer dette 109 gram protein per dag. For å optimalisere resultatene dine, spre dette over tre til fire måltider som inntas hver tredje til fjerde time. En proteinshake kan være et godt alternativ mellom måltider, enten som mellommåltid eller rundt treningstidspunktet.

Protein før trening vs etter trening

Til dags dato har bare én studie sammenlignet effekten av å konsumere protein verken før eller etter en trening på muskelstyrke og størrelse. Forskerne delte 21 menn i to grupper, som begge fikk en proteinshake som inneholdt 25 gram protein. Den ene gruppen mottok den rett før treningen, mens den andre gruppen mottok den umiddelbart etter. Alle gjennomførte en trening for hele kroppen tre ganger per uke i 10 uker. Interessant nok fant studien ingen signifikante forskjeller i muskelstyrke eller størrelse mellom gruppene. Disse resultatene antyder at det spiller det ingen rolle om proteininntaket er før eller etter trening. Derfor kan du velge hvilket tidspunkt du foretrekker, eller som er mest praktisk for deg.

100% Whey Protein er et perfekt proteintilskudd som støtter en rask og effektiv restitusjon rett etter trening.

SPAR

23%

Det daglige proteininntaket kan være viktigere

Noe forskning har stilt spørsmål om hvorvidt det er nødvendig å innta protein når du trener. Noen få studier antyder at det er gunstig, mens annen forskning ikke viser noen effekt. Disse motstridende resultatene førte til at forskere analyserte funnene fra 23 studier om effekten av å konsumere protein rundt trening. De fant at totalt proteininntak var den sterkeste prediktoren for muskelstyrke og størrelse, uavhengig av om folk konsumerte det nær treningen eller ikke. Hvor mye protein du inntar per dag er derfor sannsynligvis viktigere enn når du bruker det for å få muskelstørrelse og styrke.

Relaterte artikler:

Hva bruker kroppen proteiner til

Hvor mye protein kan kroppen ta opp

Om forfatteren

Legg inn kommentar

20-70% RABATT!

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds

HØSTTURER!

SPAR OPPTIL 40%