Progressiv trening

Lær mer om hva progressiv trening er, og hvordan du kan trene progressivt for å ha best mulig formutvikling og redusert risiko for skader.

Hva er progressiv trening

Progressiv trening er når du gradvis øker intensiteten når du trener, eksempelvis når du øker intensiteten gradvis fra lav, moderat til hard intensitet. Progressiv trening kan gjøres i faser du deler inn treningen i perioder der du løper med vekslende intensitet, eksempelvis tredelt progressiv trening med lav, moderat og hard intensitet. Progressiv trening kan du gjennomføre innenfor de aller fleste treningsformer, og er mest vanlig innenfor utholdenhetsidretter.

Fordeler med progressiv trening

Progressiv trening kan gi deg bedre utnyttelse av treningen, og kan bidra til en bedre formutvikling. I tillegg kan progressiv trening redusere risikoen for å bli skadet. Når du trener progressivt, får kroppen en gradvis tilvenning til økt belastning, noe som bidrar til at muskulaturen er skikkelig varm og smidig før du begynner å ta skikkelig i. Dette er en motiverende måte å trene på, og gjøre det enklere å fordele kreftene utover hele treningsøkta. Progressiv trening kan gjøre det enklere å unngå å trene med for hard intensitet. Mindre hard trening og en muskulatur som er smidig og varm, kan redusere risikoen for skader.

Relaterte artikler:

Kom i form med progressiv løping

Progressiv intervalltrening for løpere

Om forfatteren

Legg inn kommentar