Progressiv kortintervall med moderat intensitet

Progressiv kortintervall med moderat intensitet. Denne treningsøkta trente jeg kortintervaller med mange repetisjoner og korte pauser.

Målet med treningsøkta var å bygge opp aerob kapasitet og fart gjennom kortintervaller. I og med at jeg hadde såpass mange repetisjoner kunne ikke intensiteten være for hard, også med tanke på at jeg skulle løpe intervallene progressivt raskere.

Progressive kortintervaller

Progressive kortintervaller i denne treningsøkta var intervaller med moderat til hard intensitet. Pausene mellom hvert intervall var korte, slik at pulsen ble høyere og høyere for hvert intervall.

Korte intervaller blir gjerne løpt med høy intensitet, rundt anaerob terskel, eller noe under. Kortintervaller kan bli løpt i flatt terreng eller ulendt terreng, eller bakkeintervaller som motbakketrening. Løping av kortintervaller er noe også nybegynnere i løping raskt kan komme i gang med etter å ha startet opp med løping.

Jeg løp intervallene progressivt raskere, ved at jeg økte farten innenfor hvert intervall, og fra ett intervall til det neste.

Gjennomføring av progressive kortintervaller

Etter en rolig oppvarming på 2 kilometer gjennomførte jeg følgende intervalltrening:

  • 30×1 minutt intervall
  • 30 sekunder pause mellom hvert intervall
  • Jogge ned 10 minutter avslutningsvis

Intervallene ble løpt med moderat intensitet, der jeg økte til hard intensitet de siste 20 sekundene av intervallet. Selv om dette skulle være en intervalløkt der intensiteten ikke skulle være hardere enn at det går greit å gjennomføre mange intervaller, blir det likevel hardt mot slutten. Korte pauser gjør at du absolutt ikke greier å hente deg inn igjen før neste intervall, og pulsen ble høyere og høyere, spesielt for de 10 siste intervallene.

Hva jeg har lært av denne intervalltreningen

Som så mange ganger før, greide jeg ikke helt denne gangen heller å ta det rolig nok første halvdel av intervalløkta. Konsekvensen av det ble at jeg ikke greide å løpe intervallene progressivt raskere gjennom hele treningsøkta. De 10-15 intervallene ble løpt med ganske lik intensitet.

Men jeg gir meg ikke. Jeg må i enda større grad tvinge meg selv til å ta det roligere de første intervallene, for å greie å løpe intervallene progressivt raskere.

Relaterte artikler:

Progressiv intervalltrening

Kortintervall for nybegynnere

Om forfatteren

Legg inn kommentar