Problemer med søvn etter trening

Har du problemer med å sove om kvelden etter trening? Det er kanskje ikke så rart når kroppen er full endorfiner og du føler deg opplagt. Lær mer om hva du skal gjøre når du trener om kvelden!

Søvn og fysisk aktivitet

Normalt vil fysisk aktivitet bidra til enda bedre søvn, men det krever at du tenker igjennom når du trener og med hvilken intensitet. Å trene på kvelden rett før du skal legge deg, kan føre til at du er urolig i kroppen etter trening, og dermed sliter med å sovne. Å være søvnløs etter trening er ikke gøy, og hvis dette vedvarer kan det gå ut over søvnkvaliteten som igjen vil gå ut over kvaliteten på treningen. Med enkle grep kan du trene på kvelden, uten at det går utover nattesøvnen.

Søvn og trening

Tilstrekkelig med søvn er en forutsetning for at du skal ha optimalt utbytte av treningen, og er viktig både for forbrenning og kroppens evne til å restituere etter trening. Som vi har vært inne på, vil moderat trening være positivt for nattesøvnen din, men der ikke uten betydning når du trener før du legger deg til å sove. Å trene med for kort tidsrom frem til du skal sove kan føre til at du ligger der søvnløs etter trening, og det kan være enda vanskeligere å sove etter hard trening. Når du trener, vil du produsere mengder med endorfiner. Du kan bli oppspilt og opplagt, og det er ikke det du ønsker rett før du skal gå å legge deg. Det er fullt mulig å trene på kvelden, men du bør som et minimum ha to timer å gå før du går til sengs. En faktor som kan gjøre det til en ulempe å trene på kvelden, er at du trenger mat. Å spise rett før du legger deg er heller ikke gunstig, så du bør beregne det god tid når du planlegger trening om kvelden.

Relaterte artikler:

Trene om morgenen eller kvelden

Når er det best å løpe

Om forfatteren

Legg inn kommentar