Potetsalat med mint

0
177
Potetsalat med mint

Lag en næringsrik potetsalat med mint. Poteter er rike på kalium, som bidrar til å opprettholde riktig væskebalanse, noe som er viktig for løpere.

Gir 4 porsjoner
Tidsbruk: 35 minutter

Artikkelen fortsetter under annonsen



Poteter er rike på kalium, et mineral som hjelper til med å opprettholde riktig væskebalanse og senke blodtrykket. Vårløk inneholder svovelforbindelser som motvirker betennelse og styrker immunforsvaret. Du kan spise salat som en egen mea, eller server den som en del av en sommerbuffé med grillet fisk eller kylling.

1 pund faste, gule kjøttpoteter, for eksempel Yukon Gold
¼ kopp ekstra jomfru olivenolje
2 ss sitronsaft
1 ss Dijon sennep
6 små scallions, bare hvit del, tynt skiver
¼ kopp kapret kapers, drenert salt
¼ kopp friske mynteblader (tynne strimler laget ved å legge bladene sammen, rulles som en sigar og skive på tvers)

Vask potetene, men ikke skrell dem. Kokes i 25 minutter, eller til de er helt gjennomkokte. I mellomtiden, i en stor salatbolle, har du oljen, sitronsaften og sennep og visp for å blandes. Legg til vårløk og kapers og vend for å blande. Smak til med smak. Når potetene er kokte og avkjølte nok til å håndteres, skjærer du dem i tynne skiver. Tilsett potetene i dressingen mens de fortsatt er varme, slik at de vil absorbere dressingen. Legg mynten og selgeren igjen. Smak til med krydder. Serveres varm.

226 kalorier, 23 g karbohydrater, 3 g fiber, 3 g protein, 14 g totalt

Relaterte artikler:

Asiatisk nudelsalat med egg og peanøttdressing

Tunfisksalat med persilledressing




LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her