Potetmel vs maizena

Potetstivelse og maisstivelse er begge effektive for tykning av sauser og til bruk i bakevarer. Lær mer om forskjeller og bruksområder.

Potetmel vs maizena

Du vil kunne bruke en av dem i de fleste oppskrifter, og få veldig like resultater. Når det er sagt, er det noen forskjeller mellom de to, ettersom hver av dem er bedre for noen retter enn for andre. Hvis du velger mellom de to, er det noen viktige spørsmål du bør vurdere.

Hva skiller potetmel og maizena?

Som hvetemel, er maisstivelse en kornstivelse og potetstivelse er en rotstivelse. Kornstivelse og rotstivelse har forskjellige egenskaper, men kan brukes i mange av de samme bruksområdene. Potetmel er laget av raffinert stivelse som er utvunnet fra poteter. Som andre rotstivelser tykner potetmel ved lavere temperaturer. Potetmel bør tilsettes på slutten av koketiden, og du bør unngå å koke den.

Maisstivelse eller Maizena takler høye temperaturer; Faktisk er det best å tilberede den grundig for å forhindre at det får en krittaktig smak. Sure ingredienser kan redusere fortykningskraften til maisstivelse. Sukker er en annen ingrediens som kan påvirke dens fortykningsevne. ettersom en høy konsentrasjon av sukker begrenser muligheten til maisstivelseskorn til å svelle og tykne en væske.

Begge stivelser lager en fortykket væske, som er tydeligere enn væsker som er tyknet med hvetemel; potetmel vil imidlertid være den klareste av de to. Væsker med maisstivelse vil fortsatt være litt ugjennomsiktig.

Når bør du bruke potetmel, og når bør du bruke maizena?

Bruk maizena når du trenger å tykne en saus eller annet i starten av kokeprosessen. Potetmel takler ikke lange koke- eller steketider godt. Et tips er å røre ut potetmel i kald væske først, for å unngå klumper i sausen, hvis det er det du lager. Bruk potetmel til supper og paifyll, hvis andre metoder ikke har gitt riktig tekstur.

Relaterte artikler:

Potetmel gluten

Mais næringsinnhold

Om forfatteren

Legg inn kommentar