Potetmel gluten

0
363
Potetmel gluten
Artikkelen fortsetter under annonsen fra X-LIFE

Mange matvarer inneholder korn og mel, og må av den grunn unngås av mennesker med glutenallergi. Men hva med potetmel? Inneholder det gluten?

Poteter gluten

Det enkle svaret er ja – poteter er glutenfrie. Gluten er en type proteiner som finnes i hvete, rug, bygg og andre korn. Poteter er ikke et korn, men en type stivelsesholdig grønnsak. Dette er gode nyheter for folk som tåler gluten fordi de har cøliaki eller glutenintoleranse. Cøliaki er en tilstand der immunforsvaret ditt feilaktig retter seg mot gluten som en fremmed inntrenger., omtrent som det vil identifisere bakterier og virus som forårsaker infeksjon. Hvis du har cøliaki, starter immunforsvaret ditt et angrep som gir betennelse og skade på tarmene dine når du spiser mat som inneholder gluten. Dette kan gi ubehagelige symptomer som diaré, oppblåsthet og magesmerter når du spiser gluten.

Hvis du er følsom for gluten, er den gode nyheten at du fremdeles kan ta poteter i kostholdet ditt. Du kan til og med bruke dem som erstatning for noen av de glutenholdige matvarene du ikke kan spise. Potetmel er ett eksempel på en slik matvare.

Potetmel gluten

Potetmel er et glutenfritt mel for tykning av sauser, gryteretter og supper. Bare bland med litt vann først, erstatt deretter potetstivelsesmel med hvetemel i oppskriftene dine, men del mengden i to. Dette melet er også et utmerket alternativ til maisstivelse for de som er allergiske mot mais og vil være mer stabile når du steker på høyere temperaturer.

Artikkelen fortsetter under annonsen fra MILRAB

HØSTSALG!

OKTOBERFEST HOS MILRAB

30-40%

RABATT!


Relaterte artikler:

Potetsalat med mint

Nydelig søtpotetsalat med spinat og bacon

Annonse fra X-LIFE

HØSTSALG!

BOWFLEX SELECTTECH 552I

SPAR

1000,-