Planken muskler

0
575
Planken muskler
Artikkelen fortsetter etter annonsen fra X-LIFE

7 990,-

5 990,-

X-ERFIT

RUN 100 TREDEMØLLE!

SPAR KR 2000,-Planken er en øvelse som virker på kjernemuskulaturen, spesielt magemusklene og korsryggen. Lær mer om hvilke muskler du bruker når du gjennomfører planken.

Øvelsen utføres tradisjonelt som en del av yoga og Pilates-regimer, men er effektiv for alle som ønsker å forbedre kjernestyrke og balanse. Å utføre en planke krever ikke noe utstyr; kroppsvekt og tyngdekraft gir tilstrekkelig motstand.

Hvordan utføre planken

Mens det er uendelige variasjoner av planken, starter grunnøvelsen i standard pushup-stilling – med ansiktet ned, hendene i skulderbredde fra hverandre, rett under skuldrene, føttene sammen med vekten støttet på tærne. Armer skal være rette, og ryggen skal være rett. Når planken utføres riktig, skal kroppen vises rett fra hodet til hælene. Oppretthold posisjonen i 10 til 20 sekunder ved å stramme magemusklene og holde stillingen, uten å la brystet eller gluteus synke.

Hvorfor planken er så effektiv?

Planken fungerer fordi den øker kjernestyrke, balanse og muskelutholdenhet. Det krever at utøveren engasjerer musklene hele tiden han eller hun opprettholder stillingen. Å lære seg riktig posisjon er relativt enkelt, så nybegynnere kan utføre øvelsen. Fordi det å mestre planken er utfordrende, vil avanserte utøvere også synes det er effektivt. Øvelsen inneholder en rekke varianter som vil forhindre kjedsomhet mens du retter deg mot forskjellige muskelgrupper.

Artikkelen fortsetter etter annonsen fra X-LIFE


Planken muskler

Den grunnleggende planken engasjerer først og fremst magemusklene og ryggmuskulaturen, hovedsakelig ryggmusklene som går fra korsryggen til hodet. Sekundært er planken rettet mot skuldermusklene, brystet, og foran og bak på lårene. Variasjoner på planken, for eksempel sideplanken, retter seg mot de skrå musklene – sidene av abs – og det ytre og indre låret. Avanserte mosjonister kan utføre planker ved hjelp av stabilitetsball for å forbedre balansen.

Betraktninger

Nybegynnere kan endre den grunnleggende planken, og utføre den fra knærne og underarmene, mens avanserte utøvere kan øke intensiteten ved å løfte et bein. Idrettsutøvere som trener for distanseløp eller triathlon kan redusere risikoen for overbelastning og skader ved å bruke et treningsprogram som inkluderer planken. De som har fått skader på håndledd, albue eller skuldre, bør konsultere legene sine før de prøver planken.

Relaterte artikler:

Styrketrening med planken

Planke trening

Annonse fra MILRAB