Pilates trening

Pilates har som mål å styrke kroppen på en jevn måte, med særlig vekt på kjernestyrke for å forbedre generell kondisjon og velvære.

Hva er Pilates?

Pilatesøvelser gjøres på en matte eller ved hjelp av spesialutstyr. Med systemet med remskiver og fjærer, håndtak og stropper, kan apparatet gi motstand eller støtte, avhengig av dine behov.

Pilates ble utviklet av tyskfødte Joseph Pilates, som trodde at mental og fysisk helse var nært knyttet sammen. Metoden hans ble påvirket av vestlige treningsformer, inkludert gymnastikk, boksing og gresk-romersk bryting. Pilates immigrerte til USA på 1920-tallet og åpnet et studio i New York, hvor han underviste i metoden sin, som han kalte “contrology” – i flere tiår.

Hvem er Pilates for?

Pilates har noe å tilby mennesker i alle aldre og nivåer av evner og kondisjon, fra nybegynnere til eliteidrettsutøvere. Apparatet kan brukes til å gi støtte til nybegynnere og personer med visse medisinske tilstander, samt motstand for folk som ønsker å utfordre kroppen sin. Hvis du har helseproblemer, for eksempel en helsetilstand eller en skade, kan du søke råd fra fastlege eller helsepersonell før du starter et pilates treningsprogram.

Hva er helsemessige fordeler med Pilates?

Det er mange rapporter om helsemessige fordeler av pilates. Imidlertid har få av disse blitt utsatt for grundig vitenskapelig undersøkelse, og det er behov for mer forskning på dette området. Utøvere sier at vanlige pilates kan forbedre kroppsholdning, muskeltonus, balanse og leddmobilitet, samt avlaste stress og spenning. For eliteidrettsutøvere, inkludert dansere, kan pilates komplettere trening ved å utvikle styrke og fleksibilitet i hele kroppen, og bidra til å redusere risikoen for skade.

Kan Pilates bidra til å redusere ryggsmerter?

Det er noen bevis for at pilates kan gi smertelindring til personer med uspesifikke korsryggsmerter. Bruk av apparater gjør det mulig for noen med ryggsmerter å utføre øvelser med støtte. For at øvelsene skal være effektive, må de skreddersys for individet og undersøkes av kvalifisert helsepersonell. Pilates-lærere er ikke medisinsk kvalifiserte og kan ikke foreskrive, behandle eller tilby terapi.

Kan Pilates hjelpe meg med å gå ned i vekt?

Pilates er klassifisert som en muskelstyrkende aktivitet, som kan hjelpe deg med å opprettholde en sunn vekt. Klassene kan variere i intensitet: de kan være skånsomme eller dynamiske og tilby en solid trening. Hvis du vil gå ned i vekt, anbefales det å kombinere pilates med et sunt kosthold og noen aerobe aktiviteter, for eksempel svømming, turgåing og sykling.

Kan jeg skade meg selv med pilates?

Pilates er en trening med lite belastning, så skader er uvanlig. Det er imidlertid viktig å finne en kvalifisert lærer og en klasse som passer ditt treningsnivå og dine evner. Pilates-lærere er ikke medisinsk kvalifiserte, så hvis du restituerer etter skade, anbefales det å sjekke med en fastlege eller kvalifisert helsepersonell om egnetheten av visse øvelser eller bevegelser før du starter i en pilates-klasse.

Relaterte artikler:

Hva er Pilates

Beste trening for å gå ned i vekt raskt

Om forfatteren