Periodisk faste erfaringer

Periodisk faste med et 10-timers vindu for å spise, hjalp personer med diabetes type 2 å holde seg sunne i en fersk studie.

Eksperter sier at denne formen for spising kan hjelpe andre mennesker å holde seg sunne også. Periodisk faste kan påvirke stoffskiftet og potensielt presse deg til å unngå metabolsk syndrom. Uansett hvor mye av året vi bruker på å spise et sunt kosthold, så er det ofte i høytidene vi overspiser. Men ny forskning viser at du kanskje kan spise den kaken du ønsker å spise. Hemmeligheten ikke nødvendigvis det du spiser, men når du spiser det.

I et forsøk på å se på fordelene ved å faste hos mennesker, har forskere oppdaget at personer med høy risiko for å utvikle diabetes, ble helsen deres betydelig bli bedre når de spiste alle måltidene i løpet av et 10-timers vindu og deretter fastet resten av døgnet.

Å endre spisevaner i stedet for kosthold

Forskere fant at et 10-timers tidsbegrenset spising, kombinert med tradisjonelle medisiner, resulterte i vekttap, redusert bukfett, lavere blodtrykk og kolesterol, og mer stabilt blodsukker og insulinnivå for deltakere som allerede hadde metabolsk syndrom.

Metabolsk syndrom, som er en blanding av økt risiko for hjerte- og metabolske sykdommer, er vanlig i befolkningen. For øyeblikket behandles den først og fremst med kosthold og trening. For mange kan det være vanskelig å ha et sunt kosthold kombinert med trening, og enda vanskeligere å opprettholde over tid. Metabolsk syndrom er en gruppe tilstander som oppstår sammen som øker risikoen for hjertesykdom, hjerneslag og diabetes type 2.

Kosthold og trening er noen ganger ikke nok

Studien antyder at denne tilnærmingen også kalt periodisk faste kan være et effektivt behandlingsalternativ for personer med metabolsk syndrom som allerede bruker medisiner for å behandle tilstanden. Det å kombinere tidsbegrenset spising med medisiner kan gi pasienter med metabolsk syndrom muligheten til å bedre håndtere sykdommen sin. I motsetning til å telle kalorier, er tidsbegrenset spising et enklere kostholdsinngrep å gjennomføre. Forskerne understreker at det er et kritisk behov for effektive livsstilsinngrep for metabolsk syndrom som ikke bare er enkle for leger å lære pasienter, men som også er intuitive for folk å adoptere og opprettholde. Resultatene antyder at begrenset spising kan fungere som et tillegg til medisinbehandling, eller til og med forhindre behov for medisiner.

Ingen bivirkninger ble funnet

Pilotstudien inkluderte 19 deltagere (13 menn og 6 kvinner) som allerede hadde en diagnose av metabolsk syndrom. De ble bedt om å rapportere, selv når de spiste i løpet av et tidsvindu på omtrent 14 timer per dag. Nesten 90 prosent av dem tok minst en medisin, som en statin eller behandling for høyt blodtrykk.

Relaterte artikler:

Periodisk faste og vektnedgang

Periodisk faste matplan

Om forfatteren

Legg inn kommentar