Pepperkaker med mandelmel

Nyt denne glutenfrie versjonen av pepperkaker med mandelmel. Lær hvordan du lager pepperkaker med mandelmel.

Næringsinnhold

  • kcal: 145
  • fett: 5 gram
  • mettet fett: 3 gram
  • karbohydrater: 23 gram
  • sukker: 12 gram
  • fiber: 0 gram
  • protein: 1 gram
  • salt: 0,23 gram

Ingredienser

  • 100 gram saltet smør
  • 3 ss gylden sirup
  • 100 gram mørkt muscovadosukker
  • ½ ts bikarbonat
  • 1½ ss malt ingefær
  • 1 ts malt kanel
  • 225 gram glutenfritt vanlig mel

For glasuren

  • 50 gram melis

Relatert: Sunne pepperkaker

Slik lager du pepperkaker med mandelmel

  1. Varm smør, sirup og sukker i en liten panne til det er smeltet, rør av og til. Sett til side for å avkjøle litt. Bland sammen bikarbonat (natron), ingefær, kanel og mel i en stor bolle. Hell i den smeltede smørblandingen og rør for å blande, og bruk hendene til å lage en deig. Deigen blir myk, men vil bli fast i kjøleskapet.
  2. Ta 2 ark med bakepapir, legg deigen på den ene, form den til et rektangel og legg det andre arket oppå. Kjevle deigen ut til 1/2 cm tykk og sett flatt i kjøleskapet i 1 time for å stivne.
  3. Forvarm ovnen til 190C/170C varmluft og kle et stort stekebrett med bakepapir. Ta den sammenrullede deigen ut av kjøleskapet og skjær ut former fra den. Du kan velge hvilken som helst form på pepperkakene. Avhengig av størrelsen vil pepperkakene trenge noen minutter mindre/mer i ovnen.
  4. Lag melis mens du venter. Bland melis med 1 – 2 ss vann til den er tykk og rørbar, men ikke så tynn at den renner. Pynt de avkjølte pepperkakene.

Relaterte artikler:

Pepperkake kalorier

Sunne pepperkaker

Referanser

Om forfatteren