Penicillin og trening

Antibiotika er en rask løsning for mange fysiske plager, men det er viktig at idrettsutøvere tenker nøye gjennom alt de har i seg under trening, og spesielt før en stor konkurranse.

KAMPANJER HOS MILRAB |

Antibiotika og ytelse når du løper

Antibiotika virker mot bakterielle infeksjoner i hals, ved ørebetennelser, blæreinfeksjoner samt mange typer hudinfeksjoner.

Antibiotika fungerer primært på to måter:

  • Bakteriedrepende antibiotika dreper bakterier. Penicillin har en veldig vanlig bakteriedrepende virkning og forstyrrer dannelsen av celleveggen av bakteriene eller innholdet i bakteriens celle.
  • Bakteriostatiske antibiotika forhindrer bakteriene i å formere seg.
  • I hovedsak skaper antibiotika en krig i kroppen din som kan påvirke løpeevnen din alvorlig. Under et langløp, trenger kroppen alt det den har for å yte best mulig.

Penicillin og trening

Hvis kroppen din bruker mye av sin kraft for å takle antibiotika i systemet ditt, er det noen symptomer du kan få.

Økt følsomhet for varme/dehydrering

Den sulfa-baserte klassen av antibiotika gir en økt mulighet for økt solfølsomhet. Med tanke på at de fleste utholdenhetsidretter blir gjennomført utendørs, kan det påvirke dine prestasjoner dramtisk. Solbrenthet og andre helserelaterte helseproblemer er allerede høye ved en utendørsidrett som tar flere timer å fullføre, men økes ofte ved bruk av sulfa-baserte antibiotika. En fornuftig anbefaling for idrettsutøvere på antibiotika er redusert trening i intensitet og volum, samt økt væskeinntak og solbeskyttelse.

Lavere fart når du går på penicillin

Løpere, syklister og andre utholdenhetsidrettsutøvere har rapportert om lavere fart mens de er på antibiotika. Når antibiotika tas for en sykdom, kan idrettsutøvere skylde på reduksjonen i tempo på sykdommen i stedet for antibiotika. Selv idrettsutøvere som tar antibiotika for en infeksjon i huden har imidlertid rapportert om langsommere fart under trening og konkurranse.

Svimmelhet og mageproblemer

Mange antibiotika forårsaker diaré og mageproblemer på grunn av bakterieendringer i tarmen og magen. Når de normale bakterienivåene i kroppen endres, blir kroppens balanse kompromittert. Diaré er ikke bare irriterende under en utholdenhetsbegivenhet, det kan også være farlig da mye mer vann går tapt under diaré. Probiotika, som finnes i yoghurt kan bidra til å redusere risikoen for diaré som er forårsaket av bruk av antibiotika. Ettersom væske går tapt gjennom svette forbundet med økt solfølsomhet og diaré, kan svimmelhet og besvimelse forekomme for utøveren, så vel som muskelkrampe, tretthet og hodepine.

Senebrudd

En av de vanligste bivirkningene av visse antibiotika er senebrudd. Klassen av antibiotika som senebrudd er assosiert med kalles Fluorokinoloner, hvorav den ene er det ofte brukte antibiotikaet Levaquin. Problemene forbundet med denne typen antibiotika spenner fra smerter og ubehag i senen til avrivninger. Selv om sener oftest blir revet under sprintøvelser, bør langdistanseløpere som tar denne typen antibiotika enten unngå trening hvis det er absolutt nødvendig å være på antibiotika, eller bytte til en annen type antibiotika.

Runnersconnenct.com

Relaterte artikler:

Symptomer på astma ved trening

Vondt i kroppen etter trening

Om forfatteren

Legg inn kommentar