Pause fra trening

Lær mer om hvordan du skal trene deg opp igjen etter en pause fra trening, eller når du av ulike årsaker bør ta deg en pause fra treningen.

Opphold fra trening

I kortere eller lenger perioder vil alle oppleve å måtte å ha pause fra trening. Det kan være at du har vært syk, skadet, har vært lite motivert for trening, eller av andre årsaker har hatt en opphold fra treningen. Å ha en pause fra treningen er vel de aller fleste ikke ønsker, men kan likevel være viktig for at du skal kunne hente deg inn igjen og restituere. Hvordan du trener deg opp igjen etter en pause i treningen vil være helt avgjørende.

Trene deg opp igjen etter kortere pause fra treningen

Har du hatt en kortere pause fra treningen, eksempelvis en 1-2 uker, kan du gjennomføre et par rolige treningsøkter før du gjenopptar vanlig trening igjen. Selv om formen blir merkbart dårligere etter en ukes opphold i treningen, er det likevel ikke noen spesielle tiltak du bør iverksette etter pausen med trening, annet enn at du bør ta det rolige de første treningsøktene. Pass bare på at du holder deg innenfor intensiteten du skal når du trener.

Trene deg opp igjen etter lengre pause fra treningen.

Har du hatt en pause fra treningen i flere uker eller måneder, er det viktig at du gjenopptar treningen med utgangspunkt i formnivået ditt. Har du vært i god form før pausen fra treningen, kan det være fort gjort å begynne å trene for mye med for hard intensitet. Gjør du det, risikerer du en dårligere formutvikling og skader. Ha en gradvis økning i treningsmengde og intensitet i takt med at kroppen blir sterkere. Hvor raskt du kommer i form igjen vil variere, men har du et godt treningsgrunnlag kan du gjennom systematisk trening trene deg relativt raskt opp igjen.

Pause fra trening

Du må være tålmodig når du skal trene deg opp igjen etter en pause fra treningen, spesielt dersom det har vært en lengre pause. Hvilken form du er i til enhver tid er ferskvare, og noe som må opprettholdes gjennom kontinuerlig trening. Har du hatt en pause fra treningen, vil formnivået bli dårligere. Trøsten er at det gjelder alle, uansett formnivå.

Relaterte artikler:

Hvordan du skal øke treningsmengden

Motivasjon for å trene

Om forfatteren

Legg inn kommentar