Paleo frokost

Paleodietten fokuserer på ubehandlet mat og unngår meieriprodukter. Det betyr at paleo-frokostene dine kan ha mye fiber, med frø, nøtter og fersk frukt.

De kan også gi deg en morgendose protein via kjøtt og egg. Gå til disse paleo-frokostoppskriftene når du vil at ernæringspakkede paleo-måltider skal starte dagen.

Paleo frokost: En guide til sunn og mettende start på dagen

Se nærmere på: Paleo-dietten har vunnet popularitet de siste årene, og med god grunn. Den fokuserer på hele, ubearbeidede matvarer som ligner på det våre forfedre spiste, og har vist seg å ha en rekke helsefordeler. Men hva med frokost? Hva er de beste paleo frokostalternativene for å gi deg energi og holde deg mett til lunsj?

Variert og næringsrik frokost: I denne artikkelen skal vi se nærmere på paleo frokost, og gi deg inspirasjon til sunne og mettende måltider. Vi vil undersøke hvilke matvarer som passer inn i en paleo frokost, og gi deg tips til å lage dine egne deilige og næringsrike retter.

 • Hvorfor velge paleo frokost?

Det er mange grunner til å velge en paleo frokost. Paleo-matvarer er generelt sett rike på protein, fiber og sunne fettstoffer, som kan bidra til å holde deg mett lenger og gi deg jevn energi gjennom dagen. I tillegg har studier vist at paleo-dietten kan føre til vekttap, forbedret kolesterolnivå og redusert risiko for hjertesykdom og type 2 diabetes.

Hva kan du spise til paleo frokost?

Mulighetene er mange når det gjelder paleo frokost! Her er noen ideer for å komme i gang:

 • Egg: Egg er en flott kilde til protein og kolin, og kan tilberedes på mange forskjellige måter. Prøv kokte egg, omelett, eller eggerøre med grønnsaker.
 • Kjøtt: Kjøtt som bacon, pølse eller skinke er også gode proteinkilder, og kan serveres med egg, grønnsaker eller avokado.
 • Fisk: Laks, ørret eller makrell er sunne alternativer for fisk til frokost. Du kan grille, bake eller steke fisken, og servere den med grønnsaker eller en salat.
 • Grønnsaker: Grønnsaker er en viktig del av et paleo kosthold, og kan tilsettes til nesten alle frokostmåltider. Prøv stekte grønnsaker, omelett med grønnsaker, eller en salat med kylling eller fisk.
 • Frukt: Frukt er en god kilde til vitaminer, mineraler og fiber. Bær, epler, appelsiner og bananer er alle gode alternativer for paleo frokost.
 • Nøtter og frø: Nøtter og frø er rike på protein, fiber og sunne fettstoffer. Du kan spise dem naturell, blande dem i yoghurt eller granola, eller bruke dem som topping på frokostblanding.
 • Yoghurt: Yoghurt laget av kokosmelk eller geitemelk eret godt alternativ for paleo frokost. Du kan toppe yoghurten med frukt, nøtter eller frø.

Tips til å lage en paleo frokost:

 • Planlegg frokosten din kvelden før. Dette vil spare deg for tid og stress om morgenen.
 • Forbered matvarer på forhånd. Du kan for eksempel steke egg eller grønnsaker kvelden før, eller lage en stor porsjon yoghurt eller granola.
 • Hold det enkelt. Du trenger ikke å lage en komplisert frokost hver dag. Enkle måltider som egg og toast eller yoghurt med frukt og nøtter er et godt alternativ.
 • Vær kreativ. Det er mange forskjellige måter å lage en paleo frokost på. Eksperimenter med forskjellige matvarer og oppskrifter til du finner noe du liker.

Paleo frokost er en sunn og mettende måte å starte dagen på. Med så mange forskjellige alternativer å velge mellom, er det enkelt å finne en frokost som passer perfekt for deg.

Flere paleo frokoster

Relatert: Paleo kosthold

Havregryn

Siden paleo-dietten ikke tillater korn, er det den eneste måten å lage en paleo-versjon av havregryn å kvitte seg med alt havre. Men ikke bekymre deg, det er ikke så umulig som det høres ut. Bruk kokosflak og kokosmel for å replikere den kornete havregrynstrukturen.

Brokkoli, sopp og eggmuffins

Du trenger ikke tradisjonelle muffinsingredienser for å lage noe som ser ut som en muffins. Lag egg- og grønnsaksbaserte muffins, bakt i en muffinsform. De vil være fullpakkede av proteiner; Ett egg gir omtrent ti prosent av det daglige proteinbehovet ditt.

Relatert: Paleo diett

Mandel- og blåbærmuffins

Det er en grunn til at blåbærmuffins er en slager. Disse deilige muffinsene er enkle å ha med når du er på farten, og perfekte med varm te. Friske bær holder formen bedre enn frosne.

Klassiske bananpannekaker

Ingen frokostmeny er komplett uten pannekaker, men den tradisjonelle varianten som ikke er Paleo, gir ikke mye ernæring. Bananpannekaker er både enkle å lage og pakket med alle næringsstoffene bananene gir, nemlig fiber, kalium og vitamin C og egg som gir en god mengde protein. Server med en paleo-vennlig frukt eller lønnesirup, som gir jern, magnesium og kalsium.

Bananbrød

En paleo- og glutenfri vennlig versjon av en klassisk komfortmat: bananbrød. Selv søtningsmiddelet i denne oppskriften gjør sitt for å skape en høy ernæringsprofil. En fjerdedel kopp lønnesirup har omtrent samme antall kalorier som hvitt sukker, men den inneholder viktige næringsstoffer som kalsium, jern og kalium.

Konklusjon

Paleo-frokost er et deilig og næringsrikt alternativ til tradisjonelle frokoster som ofte er fulle av bearbeidede karbohydrater og sukker. Ved å fokusere på hele, ubearbeidede matvarer som ligner på det våre forfedre spiste, gir en paleo-frokost kroppen din drivstoffet den trenger for å holde deg energisk og mett gjennom morgenen.

Enten du foretrekker en velsmakende rett med egg og grønnsaker, en søt og tilfredsstillende bolle med frukt og nøtter, eller en rask og enkel yoghurtparfait, finnes det endeløse muligheter innenfor paleo-dietten for å lage frokosten du koser deg med. Gjør det til en vane å eksperimentere med ulike oppskrifter og matkombinasjoner, og du vil raskt finne nye og velsmakende måter å kickstarte dagen på.

I bunn og grunn handler det om å lytte til kroppen din og finne en sunn og bærekraftig måte å ta vare på deg selv.

Om forfatteren