Øve på veksling til Holmenkollstafetten

Det kan være mange sekunder, kanskje minutter å spare på å øve inn effektive vekslinger når du skal løpe Holmenkollstafetten. Lær mer om hvordan du skal veksle når du løper stafetter.

Vekslinger under Holmenkollstafetten

Hvert år er det flere lag som roter det til på grunn av dårlige vekslinger, og her er det mye å hente i sekunder og minutter hvis man bruker noe tid på å øve på vekslinger til Holmenkollstafetten. I verste fall risikerer lag å bli disket på grunn av feil veksler, eksempelvis hvis lagene veksler utenfor vekslingsfeltet

Hvordan veksle under Holmenkollstafetten

Første bud er å veksle innenfor vekslingsfeltet. Dette er løperen som skal starte på en ny etappe sitt ansvar. I vekslingsfeltet skal løperen som skal starte på ny etappe stå helt først i vekslingsfeltet, men innenfor! Løper som skal starte ny etappe har ansvar for å rope, slik at løper som snart er ferdig med å løpe vet hvor lagkameraten står. Dette er viktig fordi det står en hel flokk løpere i vekslingsfeltet, og det kan være vanskelig å orientere seg når man er sliten. Når løperen som snart er ferdig med sin etappe kommer inn til veksling, skal ny løper starte å løpe inn i vekslingsfeltet, men ikke for raskt. Husk at han som skal veksle er sliten! Det er likevel viktig at ny løper har god fart ut av vekslingsfeltet for å spare noen sekunder på det. Løper som skal starte ny etappe strekker ut høyre arm med hånd rett ut bakover. Løper som snart er ferdig med etappe, holder stafettpinnen i venstre hånd, og strekker ut armen for veksling. Det er viktig at løperne ikke avleverer og tar i mot stafettpinnen med samme arm (eksempelvis høyre arm) for da kommer løperen som snart er ferdig med sin etappe rett bak ny løper, og faren for at løperne spenner bein på hverandre øker. Løper som snart er ferdig med sin etappe slipper ikke pinnen før han eller hun er sikker på at ny løper har stafettpinnen, for å unngå at pinnen faller i bakken.

Relaterte artikler:

Etappetrening for Holmenkollstafetten

Motbakketrening for Holmenkollstafetten

Om forfatteren

Legg inn kommentar