Næringsinnhold i ørret

Ferskvannsørret og sjøørret omtales som vanlig ørret og er relatert til atlantisk laks. Lær mer om næringsinnhold i ørret.

Ørret

Ørret er kjent for sin ypperlige kvalitet og har blitt en favoritt blant kokker over hele verden. Ørret er mer følsom for høye temperaturer enn norsk laks og er derfor perfekt til rå, marinerte og lettkokte retter. Skinnet på ørret ligner på laks, med en skinnende og sølvfarget farge. Ørretkjøtt har en dyp rød-oransje farge med hvit marmorering som gir filetene et luksuriøst preg. Kjøttet har en sunn glans og er fast, men likevel mørt og mykt. Ørret har en bemerkelsesverdig rik smak med en ren ettersmak. Smaken ligner skalldyr og krabbe og er ofte mer sammensatt og delikat enn andre typer rød fisk.

Relatert: Rømmesaus til ørret

Næringsinnhold i ørret

Ørret er spesielt rik på:

  • Protein som bygger og vedlikeholder hver eneste celle i kroppen
  • Omega-3 fettsyrer som forhindrer og reduserer utviklingen av hjerte- og karsykdommer, og som er viktige byggesteiner i hjernen
  • D-vitamin, nødvendig for å balansere kalsium i kroppen, som opprettholder og styrker beinene
  • Selen, et viktig element i et enzym som bekjemper skadelige kjemiske prosesser i kroppen

Energi: 693 kJ eller 166 kcal

Næringsstoffer

  • Fett: 10g
  • Mettede fettsyrer: 2g
  • Transfettsyrer: 0g
  • Enumettede fettsyrer: 3,5 g
  • Flerumettede fettsyrer: 3,2 g
  • Protein: 19g
  • Kolesterol: 73 mg
  • Karbohydrater, totalt: 0g

Relatert: Hvorfor er fisk bra for kroppen

Vitaminer

  • Vitamin A: 32RAE
  • Vitamin D: 16,9 ug
  • Riboflavin: 0,13 mg
  • Folat: 5 ug
  • Vitamin B12: 4,8 ug

Mineraler

  • Jern: 0,3 mg
  • Selen: 30 ug

Referanser

Om forfatteren

Legg inn kommentar