OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

HØSTKUPP!

+10% EKSTRA MED RABATTKODE OK10

*SPAR 20% PÅ ALLE JAKKER MED KODEN JAK20


20-50% RABATT!


Optimal puls for fettforbrenning

Lær mer om med hvilken puls du bør trene for å forbrenne mest mulig fett og ha best mulig utbytte av treningen.

Hvilken puls forbrenner mest fett

Dersom målet ditt er å forbrenne mest mulig fett når du trener, kan du oppnå best fettforbrenning med å trene variert innenfor bestemte pulssoner. Å trene langturer med lav intensitet kan være én måte å øke fettforbrenningen. Også det å trene med moderat intensitet rundt 70 prosent av makspuls har vist seg å være optimal puls for fettforbrenning.

Trene langturer for best mulig fettforbrenning

Når du løper langturer, vil kroppen gradvis tømmes for glykogen, kroppens drivstoff, og da vil den forbrenne mer og mer av kroppens fettreserver for å ha nok energi. Optimal puls for fettforbrenning når du løper langturer vil være med lav til moderat intensitet, eller 60-75 prosent av makspuls. Best effekt med tanke på fettforbrenning har du når du løper langturer på 90 minutter eller mer. Er du nybegynner skal du ikke starte med å trene så lange langturer, men utgangspunkt i hvor langt du løper nå, og ha en gradvis økning fra uke til uke. Etter hvert vil du forbrenne mye fett når du trener langturer.

Trene løping med moderat intensitet for fettforbrenning

Løpetrening med moderat intensitet (70-79% av makspuls) vil være optimal puls for fettforbrenning. Pulsen ved dette nivået er ikke høyere enn at du vil ha god fettforbrenning, i tillegg til forbrenning av kalorier. Løpetrening med denne intensiteten kan være fartslek og tempointervaller, der du veksler mellom å løpe med lav til moderat intensitet.

Relaterte artikler:

Løpetrening for effektiv fettforbrenning

Pulssone kalkulator

Om forfatteren

Legg inn kommentar


Av Spurt

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!

INNSPURT!

20-50% RABATT!