Oppvarmingsøvelser fotball

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds

En god, aktiv oppvarming forebygger skader og får fotballspillere inn i riktig tankesett. Lær mer om oppvarmingsøvelser i fotball.

7 oppvarmingsøvelser for fotball

Vi anbefaler en aktiv oppvarming fremfor statisk tøying. Statisk tøying kan øke skadefrekvensen. Vi vet at du vil begynne å spille så snart som mulig, men det er verdt å varme opp. Sjansene dine for å bli skadet vil bli redusert, og du vil spille bedre.

Her er 7 fotballoppvarmingsøvelser du bør utføre før hver treningsøkt eller kamp:

Sparkeøvelse

Denne øvelsen hjelper deg med å forberede deg på å sparke ballen. Spark ut så høyt du kan (uten å skade deg selv) med det ene beinet, og gjenta med det andre beinet. Denne øvelsen hjelper deg med å lære deg å følge opp gjennom sparket (viktig for å sparke en fotball effektivt).

Hopp

Hopp er en fin måte å løsne opp på. Hopp normalt, og gjør deretter et serie hopp med kraft. Hoppopp så høyt du kan hver gang du treffer bakken.

Innside ut / utside inn

De fleste fotballspillere har stramme hofter. God teknikk er vanskelig med stramme hofter. Det kan også føre til skader. Denne øvelsen varmer opp hofta og forbedrer fleksibiliteten. For å gjøre en innside ut, løft ett av beina opp og over kroppen. Flytt beinet tilbake over kroppen og beveg det andre benet mot det fremre beinet. Gjenta med det andre benet.

For å gjøre en utside inn, stå sidelengs. Løft det bakre bein og tråkk og vri kroppen samtidig (til du er sidelengs mot motsatt side). Gjenta med det andre beinet.

Utfall

Mange spillere gjør denne grunnleggende bevegelsen feil. For å gjøre et utfall riktig løfter du et av beina opp og gjør et utfall frem så langt du kan gå. Det andre beinet ditt skal skal ned, men det skal ikke berøre bakken. Prøv å gjøre omvendt utfall bakover for å belaste muskler litt annerledes.

Sidesteg

Mange spillere gjør sidesteg galt. For å trå på riktig måte, stå sidelengs og beveg fremre bein fremover. Det etterfølgende beinet ditt skal bevege seg litt mot det fremre beinet ditt før du gjentar prosessen. Det etterfølgende beinet ditt skal IKKE berøre det fremre beinet. Dette er ineffektivt. Gjør sidesteg riktig, og du vil ta det med deg når du spiller. Det er viktig å bevege deg sidelengs raskt.

Hoppe for å heade

Spillere bør hoppe så høyt de kan og late som de er på vei for å heade ballen. Å imitere heading er viktig fordi spillerne vanligvis hopper for å heade ballen under spill. Øv deg som du spiller. Denne øvelsen gjør det å hoppe og vinne en heading mer naturlig.

Høye kneløft

Du må løfte knærne for å løpe, passere, drible, skyte osv. Da er det fornuftig da at du skal øve deg på knebevegelser før du spiller kamp. For å utføre høye kneløft, gjennomfører du høye kneløft raskt over en gitt distanse.

Relaterte artikler:

Hvordan intervaller får deg i form

Smerter i hofte etter løping

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds

Om forfatteren

-50%

SOMMER-SALG!

PÅ EN MENGDE

SOMMERVARER!