Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


20-50% RABATT!


OKTOBER DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 10% RABATTKODE!

Oppvarming før trening

Oppvarming før trening. Lær mer om hvordan du kan varme opp før trening for å oppnå bedre effekt av treningen og forebygge skader.

Varme opp før trening

Oppvarming før trening vil være viktig for at du skal få full effekt ut av treningen du gjennomfører, og er viktig for alle idretter der du skal trene med høyere belastning. Oppvarmingsøvelser med løping er effektiv og ofte brukt metode for oppvarming for alle typer trening.

I denne artikkelen vil du lære mer om hvordan du kan varme opp før trening med løping, for å yte best mulig og unngå skader.

Oppvarming før trening med rolig jogg

En generell oppvarming før trening med rolig jogg får i gang muskulaturen. Gjennomfør rolig jogg med lav intensitet i 10-15 minutter. Å varme opp før trening med rolig jogg, kan du enten gjennomføre på tredemølle eller ute.

Varme opp før trening med stigningsløp

Stigningsløp er akselerasjoner på omtrent 100 meter, der du starter opp med rolig jogg og bygger opp farten gradvis til cirka 90 prosent av maks hastighet. Deretter reduserer du farten gradvis før du stopper. Varigheten på et stigningsløp bør være rundt 20-30 sekunder. Husk at stigningsløp skal være korte, og at du løper raskt bare i noen få sekunder. Stigningsløpene skal ikke være for krevende. Det er viktig at du er avslappet når du løper stigningsløp, og ikke anstrenger deg for mye eller spenner deg. Oppvarming før trening med stigningsløp er effektiv for å forberede kroppen på høyere intensitet, og kan bli gjennomført som avslutning på rolig jogg.

Oppvarming før trening spesifikt rettet mot treningen du skal gjennomføre

Jogging og stigningsløp kan være en effektiv måte å varme opp før trening, men det er i tillegg viktig at du også gjennomfører oppvarming spesifikt rettet mot treningen du skal utføre, slik at du forbereder muskelgruppene du skal bruke på belastningen som kommer.

Oppvarming før trening

Oppvarming før trening er viktig for å forebygge skader, og for å oppnå full effekt ut av treningen du skal gjennomføre. Dersom du skal gjennomføre trening med høy intensitet etter oppvarming, er det i tillegg viktig at du øker intensiteten gradvis, slik at kroppen får en gradvis tilvenning til økt belastning. Det vil gjøre treningen mer motiverende.

Relaterte artikler:

Oppvarmingsøvelser før trening

Oppvarming med raske stigningsløp

Om forfatteren

Legg inn kommentar

Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


INNSPURT!

Av Spurt

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!

INNSPURT!

OKTOBER

DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 15% MED RABATTKODE