20-70% RABATT!

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds


HØSTTURER!

SPAR OPPTIL 40% FØR DET ER FOR SENT

Oppblåst mage kaffe

For mange er det å drikke kaffe en del av en daglig rutine. Men for noen kan kaffe føre til oppblåsthet og urolig mage.

Det er flere årsaker til at du kan oppleve oppblåsthet av kaffe, og ikke alle har å gjøre med kaffen.

Oppblåsthet og fordøyelsesproblemer

Hvis du har en oppfatning om at koffein gjør deg oppblåst, kan det være flere årsaker til det. Oppblåsthet kan være forårsaket av blant annet fordøyelsesbesvær og gastrointestinale lidelser som irritabelt tarmsyndrom. I en studie av 330 pasienter, var kaffe en av ti matvarer som forårsaket oppblåsthet og gav symptomer på irritert tarm. Utløsende symptomer kan føre til ytterligere ubehag og oppblåsthet i magen.

Kaffe forårsaker ikke gastrointestinale problemer hos alle. Men en studie fant at hos minoriteten av individer som var følsomme for koffein, var det å drikke kaffe knyttet til tarmproblemer som oppblåsthet. En rapport lister blant annet genetikk, alkoholinntak og kosthold som faktorer som påvirker koffeinfølsomhet, eller hvor raskt du er i stand til å metabolisere koffein i kroppen din. Selv for vanlige kaffedrikkere kan forbruk av en overdreven mengde koffein føre til en urolig mage. Det er anbefalt maksimalt 400 milligram koffein (eller omtrent 4 eller 5 kopper kaffe), selv om individuelle variasjoner bør tas i betraktning.

En mulig løsning for å dempe fordøyelsesproblemer er å drikke mørkbrent kaffe. Koffein stimulerer magesyresekresjon, noe som hjelper magen med å fordøye maten, men denne syreproduksjonen antas også å forårsake irritasjon i tarmen. I en Forskere fant at mørkbrent kaffe hos friske frivillige reduserte magesyresekresjonen, og dermed kunne være lettere for magen. Mørkbrent kaffebønner brennes lenger eller ved høyere temperatur enn middels eller lett brente bønner, noe som reduserer koffeininnholdet.

Oppblåsthet og laktoseintoleranse

Hvis du inntar kaffen med krem ​​eller melk, skyldes den oppblåsthet kanskje ikke kaffen, men melken. Melk og melkeprodukter inneholder et naturlig sukker, laktose, som ikke alle greier å bryte ned i kroppen, noe som kan føre til oppblåsthet og gass. Laktoseintoleranse er en ganske vanlig matintoleranse. For å redusere oppblåsthet fra meieriprodukter, kan du endre kostholdet ditt for å redusere eller unngå laktoseprodukter helt.

Oppblåsthet og kunstige søtstoffer

En annen årsak til oppblåsthet kan være søtstoffet du tilfører kaffen din. Selv om kunstige søtstoffer og sukkererstatninger kan være lavere i kalorier, er de ikke nødvendigvis sunnere enn vanlig sukker, snarere tvert i mot. Sukkeralkoholer som sorbitol og maltitol blir ikke lett fordøyelige stoffer for kroppen. En studie viste at sukkeralkoholer, når de konsumeres i store mengder, kan forårsake diaré, overdreven gass og oppblåsthet. Kunstige søtstoffer kan også være giftige for tarmens fordøyelsesmikrober.

Relaterte artikler:

Hvor mye koffein i kaffe

Kaffe før trening

Om forfatteren

Legg inn kommentar

20-70% RABATT!

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds

HØSTTURER!

SPAR OPPTIL 40%