Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


20-50% RABATT!


OKTOBER DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 10% RABATTKODE!

Omega 3 kilder

Omega-3 fettsyrer finnes i matvarer, som fisk og linfrø, og i kosttilskudd, som fiskeolje. Lær mer om kilder til omega 3 fettsyrer.

Hva er omega-3 fettsyrer og hva gjør de?

Omega-3 fettsyrer finnes i matvarer, som fisk og linfrø, og i kosttilskudd, som fiskeolje. De tre viktigste omega-3-fettsyrene er alfa-linolensyre (ALA), eikosapentaensyre (EPA) og dokosaheksaensyre (DHA). ALA finnes hovedsakelig i planteoljer som linfrø, soyabønner og rapsoljer. DHA og EPA finnes i fisk og annen sjømat.

ALA er en essensiell fettsyre, som betyr at kroppen din ikke kan lage den, så du må hente den fra mat og drikke. Kroppen din kan konvertere litt ALA til EPA og deretter til DHA, men bare i veldig små mengder. Derfor er å få EPA og DHA fra matvarer (og kosttilskudd hvis du tar dem) den eneste praktiske måten å øke nivåene av disse omega-3-fettsyrene i kroppen din.

Omega-3 er viktige komponenter i membranene som omgir hver celle i kroppen din. DHA-nivåer er spesielt høye i netthinnen (øye), hjerne og sædceller. Omega-3 gir også kalorier for å gi kroppen din energi og har mange funksjoner i hjertet, blodårene, lungene, immunforsvaret og det endokrine systemet (nettverket av hormonproduserende kjertler).

Hvilke matvarer gir omega-3?

Omega-3 finnes naturlig i noen matvarer og tilsettes i noen berikede matvarer. Du kan få tilstrekkelige mengder omega-3 ved å spise en rekke matvarer, inkludert følgende:

  • Fisk og annen sjømat (spesielt kaldtvann, fet fisk, som laks, makrell, tunfisk, sild og sardiner)
  • Nøtter og frø (som linfrø, chiafrø og valnøtter)
  • Planteoljer (som linfrøolje, soyabønneolje og rapsolje)
  • Forsterkede matvarer (som visse merker av egg, yoghurt, juice, melk, soyadrikker og morsmelkerstatninger)

Hva slags omega-3 kosttilskudd er tilgjengelig?

Omega-3 kosttilskudd inkluderer fiskeolje, krillolje, tran og algeolje (en vegetarisk kilde som kommer fra alger). De gir et bredt spekter av doser og former for omega-3.

Relaterte artikler:

Hvorfor er omega 3 viktig

Hva er omega 3

Om forfatteren

Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


INNSPURT!

Av Spurt

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!

INNSPURT!

OKTOBER

DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 15% MED RABATTKODE