Øke kondisjon på kort tid

0
51
Øke kondisjon på kort tid
Foto: Gary Butterfield - Unsplash.com
Artikkelen fortsetter etter annonsen fra MILRAB

SOMMERSALG!

200+ TILBUD!

Hvis du prøver å forbedre utholdenheten din, har du sikkert lurt på hvordan du skal trene. Er det bedre å løpe langt med lav intensitet, eller kort med høy intensitet?

Løpe langt med lav intensitet

Når du løper langt med lav intensitet, er fokuset å forberede stoffskiftet ditt for kontinuerlig anstrengelse og å bygge opp muskler. Dette alternativet er spesielt passende for nybegynnere: Ytelsen din forbedres og utholdenheten forbedres.

Fordeler

  • Intensiteten er ikke veldig høy – det er liten risiko for overanstrengelse.
  • Kroppen lærer raskt å opprettholde ytelsen i lang tid.
  • Nybegynnerløpere er raskt i stand til å løpe lengre distanser.

Hvis du vil forbedre løpeprestasjonen din langsiktig med «kontinuerlig utholdenhetsmetoden», må du øke både varigheten og distansen på løpene dine.

Viktig

Hold intensiteten på treningsøktene lav. Dette er den eneste måten kroppen din kan få oksygen som er nødvendig for å forsyne musklene dine med riktig mengde fett og karbohydrater. Hvis intensiteten er for høy, vil det forhindre deg i å effektivt utvikle utholdenheten din. Dette kan føre til overanstrengelse og overbelastning.

Artikkelen fortsetter etter annonsen fra MILRAB

TACTICAL WEEK!

OPPTIL 40% RABATT!

Løpe kort med høy intensitet

Høyintensitetsløp blir anbefalt som en rask måte å forbedre ytelsen på. I HIIT trening (høyintensitet intervalltrening) er restitusjonsfasen en viktig del av treningen. Denne typen intervalltrening med høy intensitet utfordrer kroppen aktivt når den opplever oksygenmangel. Det fremmer fettforbrenning og holder stoffskiftet i høygir, selv etter at løpeturen er over.

Fordeler

Du kan se positive treningsresultater uten å bruke for mye tid på å trene.

Viktig

Hvis du bestemmer deg for denne metoden, er det viktig å presse grensene, men også lytte til kroppens signaler. Siden kroppen din jobber så hardt, må du være oppmerksom på signalene den sender deg – dette er den eneste måten å forhindre overbelastning / skader. Du bør også være i god form, slik at kroppen din takler og kompenserer for høy intensitet. Dette er grunnen til at denne metoden kun anbefales for mer erfarne løpere.

Begge måter å trene på vil gi resultater

Det er anbefalt lange løp med lav intensitet for nybegynnere. Det viktige er at disse gjøres i et veldig rolig tempo. Erfarne løpere bør absolutt prøve korte, raske løp. Med begge metodene er nøkkelen å ta hensyn til intensiteten i treningsøktene.

Hvis du vil bedre kondisjonen din, bør du kombinere trening med lav og høy intensitet, men hold til 80-20 regelen, der 80 prosent av treningen bør gjennomføres med lav intensitet. Sørg også for at du har nok tid til restitusjon etter trening, spesielt etter harde treningsøkter. Dette er den beste måten å oppnå suksess på.

Relaterte artikler:

Hvordan trene kondisjon uten å løpe

Plutselig dårlig kondisjon

Annonse fra MILRAB

SOMMERSALG!

200+ TILBUD!