ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |Øke forbrenningen kosttilskudd

Fettforbrennere er noen av de mest kontroversielle tilskuddene på markedet. Lær mer om kosttilskudd for å øke forbrenningen.

Øke forbrenningen med kosttilskudd

De blir beskrevet som kosttilskudd som kan øke stoffskiftet, redusere fettopptaket eller hjelpe kroppen din med å forbrenne mer fett etter drivstoff. Produsenter markedsfører dem ofte som mirakeløsninger som kan løse vektproblemene dine. Imidlertid er fettforbrennere ofte ineffektive og kan til og med være skadelige. Det er fordi de ikke er regulert av mattilsynsmyndigheter. Når det er sagt, er det vist seg at flere naturlige tilskudd hjelper deg med å forbrenne mer fett.

Denne artikkelen inneholder en liste over de beste kosttilskuddene som hjelper deg med å forbrenne fett.

Koffeintabletter og -pulver

Koffein kan hjelpe deg med å forbrenne fett ved å øke metabolismen og hjelpe deg med å forbrenne mer fett som drivstoff. Du kan få koffein fra naturlige kilder som kaffe og grønn te.

Grønn te ekstrakt

Grønn teekstrakt er ganske enkelt konsentrert grønn te. Den inneholder epigallocatechin gallate (EGCG) og koffein, som kan hjelpe deg med å forbrenne fett gjennom termogenese.

Proteintilskudd

Proteintilskudd er en praktisk måte å øke proteininntaket ditt. Et høyt proteininntak kan hjelpe deg med å forbrenne fett ved å øke metabolismen og dempe appetitten.

Fibertilskudd

Løselig fibertilskudd kan hjelpe deg med å forbrenne fett ved å dempe appetitten og kan redusere hvor mange kalorier du tar opp fra maten. Noen gode oppløselige fibertilskudd inkluderer glucomannan og psyllium skall.

Yohimbine

Yohimbine kan hjelpe deg med å forbrenne fett ved å holde adrenalinnivået høyt og blokkere reseptorer som normalt undertrykker fettforbrenning. Imidlertid kan det forårsake ubehagelige bivirkninger hos noen mennesker.

Andre kosttilskudd som kan hjelpe deg med å forbrenne fett

Flere andre kosttilskudd kan hjelpe deg med å gå ned i vekt. Imidlertid har de enten bivirkninger eller mangler bevis for å støtte sine påstander.

Disse inkluderer:

  • 5-HTP: 5-HTP er en aminosyre og forløper for hormonet serotonin. Det kan hjelpe deg med å forbrenne fett ved å dempe appetitten og karbiske suget. Imidlertid kan det også samhandle med medisiner mot depresjon.
  • Synephrine: Synephrine er et stoff som er spesielt rikelig i bitre grapefrukt. Noen bevis viser at det kan hjelpe deg med å forbrenne fett, men bare en håndfull studier støtter effekten.
  • Grønn kaffebønneekstrakt: Forskning viser at ekstrakt av grønn kaffebønne kan hjelpe deg med å forbrenne fett. Studier om grønn kaffebønneekstrakt er imidlertid sponset av produsentene, noe som kan forårsake en interessekonflikt.
  • CLA (konjugert linolsyre): CLA er en gruppe omega-6 fettsyrer som kan hjelpe deg med å forbrenne fett. Imidlertid virker de samlede effektene svake, og bevisene er blandet.
  • L-karnitin: L-karnitin er en naturlig forekommende aminosyre. Noen studier viser at det kan hjelpe deg med å forbrenne fett, men bevisene bak er blandet.

Farer og begrensninger med kosttilskudd

Kommersielle fettforbrenningstilskudd er allment lett tilgjengelig. Imidlertid lever de ofte ikke opp til sine heftige påstander og kan til og med skade helsen din. Det er fordi fettforbrenningstilskudd ikke trenger å bli godkjent før de når markedet. I stedet er det produsentens ansvar å sørge for at tilskuddene deres blir testet for sikkerhet og effektivitet.

Dessverre har det vært mange tilfeller av fettforbrenningstilskudd som ble trukket av markedet, fordi de var tilsatt skadelige ingredienser. I tillegg har det vært mange tilfeller der forurensede kosttilskudd forårsaket farlige bivirkninger som høyt blodtrykk, slag, anfall og til og med død. Husk at et kosttilskudd ikke kan erstatte et sunt kosthold og regelmessig trening. De hjelper deg ganske enkelt å få mest mulig ut av sunn trening og et sunt kosthold.

Relaterte artikler:

Hvordan få høy forbrenning

Kaffe forbrenning

Om forfatteren

Legg inn kommentar