Nydelig søtpotetsalat med spinat og bacon

Lær hvordan du kan lage en sunn og smakfull søtpotetsalat med spinat og bacon, på en drøy halvtime!

Gir 4 porsjoner
Tidsbruk: 35 minutter

Denne salaten er strålende i fargen, full av smak og virkelig mettende. De stekte søtpotetene er den perfekte motvekten til det salte baconet – bare litt av det gir godsmak, samtidig som du holder fettet under kontroll. Du kan spise salaten som en lunsj eller som en del av middagen.

Ingredienser

2 søtpoteter, skrellet og kuttet i biter i bittstørrelse
4 ss ekstra virgin olivenolje
Salt og malt svart pepper
2 skiver tykkskåret bacon
1 rød paprika, kjernet og hakket
1 liten rødløk, halvert og tynt skivet
1 ss skrellet og hakket fersk ingefær
1 ts malt spisskummen
Juice fra 1 appelsin
450 gram fersk spinat

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 205 °. Legg potetene på en bakepanne, ha i 2 ss olje og salt og svart pepper etter smak. Stek og snu innimellom. Stekes i 25 minutter, eller til det er sprøtt og gyllenbrunt utenpå og mørt inni. Ta ut av ovnen og ha de på pannen til det er klart for servering. Mens potetene koker, legger du baconet i en stekepanne over middels varme. Stek og vend en eller to ganger, i 5 til 7 minutter, eller til de er sprø. Legg bacon på papirhåndklær og hell av fettet. Bryt baconet i biter når det er kjølig.

Sett en kjele på middels varme. Tilsett de resterende 2 ss olje. Når det er varmt, tilsett paprika, løk og ingefær. Stek og rør av og til i løpet av 5 minutter, eller til grønnsakene har myknet. Rør inn spisskummen og appelsinjuice og skru av varmen. Varm dressingen forsiktig før du fortsetter. Legg spinaten i en skål som er stor nok til å vende salaten forsiktig. Tilsett søtpotetene, baconbitene og den varme dressingen. Smak til med krydder.

Næringsinnhold

262 kalorier, 22 g karbohydrater, 6 g fiber, 8 g protein, 18 g totalt fett, 3 g mettet fett, 409 mg natrium.

Relaterte artikler:

Saftig Thai biffsalat med mint

Om forfatteren

Legg inn kommentar