Dressing med olivenolje er en av de sunneste dressingene du kan bruke på salater. En rik kilde til vitamin E og omega-3 fettsyrer.
Gir 12 porsjoner
Tidsbruk: 5 minutter
Hjertesunn olivenolje er alltid et smart valg, men løpere bør også gi mindre vanlige oljesorter, for eksempel mandel og valnøtt, en sjanse. Førstnevnte er en utmerket kilde til vitamin E, og gir en fjerdedel av dine daglige behov i en spiseskje, mens sistnevnte gir betennelsesdempende omega-3-fettsyrer. Sammen tilfører de en lett, nøtteaktig smak til denne allsidige dressingen.
Ingredienser
½ kopp extra virgin olivenolje
½ kopp balsamicoeddik
2 ss mandelolje
2 ss valnøttolje
3 ss Dijon sennep
½ ts rød pepperflak
1 ts hakket fersk persille eller ½ ts tørket
Salt og svart pepper
Slik gjør du
Bruk en visp og bland sammen olivenolje, eddik, mandelolje, valnøttolje, sennep, paprika og persille. Smak til med salt og pepper. Helles over salat. Dressingen holder i 2 uker i kjøleskapet.
Næringsinnhold
133 kalorier, 3 g karbohydrater, 0 g fiber, 0 g protein, 14 g totalt fett, 2 g mettet fett, 141 mg natrium.
Relaterte artikler: