HØSTTURER!

SPAR OPPTIL 40% FØR DET ER FOR SENT


Normal muskelmasse mann

Muskelmasse kan være vanskelig å måle. Det avhenger av mange faktorer, som høyde, etnisitet og kondisjonsnivå. Lær mer om hva som kan være normal muskelmasse for menn.

Følgende oversikt er basert på denne studien. Selv om ny forskning er nødvendig, vil disse dataene gi deg en ide om muskelmasseprosent for menn i forskjellige aldersgrupper.

Gjennomsnittlig muskelmasse for menn

AlderMuskelmasse i prosent
18-35 år40-44
36-55 år36-40
56-75 år32-35
76-85< 31

Hvordan måle muskelmasse

Det er noen få metoder som kan brukes til å måle muskelmasse, selv om nøyaktighet i noen tilfeller er tvilsom. Metodene inkluderer:

MRI

MRI er sannsynligvis den mest pålitelige metoden for å beregne muskelmasseprosent. I en studie fra juli 2000 i The Journal of Applied Physiology (som siden har blitt gjennomgått og korrigert i 2014), brukte forskere MRI-undersøkelser for å undersøke hvilken påvirkning alder, kroppsvekt, høyde og kjønn hadde på muskelfordelingen av skjelett. Med MRI kunne forskere få en nøyaktig måling av muskelmasse, og fant blant annet en reduksjon i skjelettmuskelmasse begynte i det tredje tiåret, og at menn hadde betydelig mer skjelettmuskelmasse.

Målestokk

En måte å måle mager kroppsmasse på, ifølge University of California, Berkeley, er å bruke en kroppsfettskala, som bruker bioelektrisk impedanseteknologi for å måle kroppsfettet ditt. Når kroppsfettet er beregnet, kan du trekke fra dette tallet fra 100 for å få din magre kroppsmasse. Den eneste ulempen med å bruke en kroppsfett skala er at de ofte er unøyaktige og flere variabler kan påvirke resultatene dine.

Beregne din din fettprosent og magre kroppsmasse

Med SpurtFat fettprosent kalkulator, kan du beregne din fettprosent og mager kroppsvekt. Du kan gjøre beregner i to kalkulatorer, der den ene baserer seg på statistiske data, mens den andre baserer seg på kroppsmål (hals, midje og hofte (kvinner)).

Formel

Naval Physical Readiness Program anbefaler å bruke en formel som måler omkretsen av forskjellige kroppsdeler for å måle din omkretsverdi, som deretter plasseres i et diagram med beregninger av fettprosent. Du kan deretter bruke dette tallet til å beregne prosentvis vekt på kroppsmasse. Selv om denne metoden for å beregne kroppsfett og mager kroppsmasseprosent brukes av militæret, er den likevel ikke helt nøyaktig.

Relaterte artikler:

Hvor mange prosent muskler i kroppen

BMI vs fettprosent

Om forfatteren

Legg inn kommentar

Av Spurt

HØSTTURER!

SPAR OPPTIL 40%

Ultra Omega 3 er den ferskeste og reneste norske lakse-omega 3 som finnes på markedet