Normal hvilepuls dame

0
546
Normal hvilepuls dame
Artikkelen fortsetter under annonsen fra X-LIFE

HØSTSALG!

5 999,-

9 999,-

HELKROPPSTRENING HJEMME MED SCHWINN AIRDYNE AD2!

40% RABATT!

Pulsen din, både når du er i ro eller trener, kan avsløre risikoen for hjerteinfarkt, og gi en pekepinn på din aerobe kapasitet.

Et sunt hjerte slår ikke med regelmessigheten som et urverk. Frekvensen kan være raskere og lavere for å imøtekomme ditt skiftende behov for oksygen, da aktivitetene dine varierer gjennom dagen. Hva som er en «normal» hjertefrekvens, varierer fra person til person. Imidlertid kan en høy hvilepuls eller for lav, maksimal hjertefrekvens indikere en økt risiko for hjerteinfarkt og død.

Normal hvilepuls dame

En enkel ting kvinner kan gjøre er å sjekke hvilepuls. Det er ganske enkelt å gjøre, og kan gi deg nyttig informasjon. Det er en god idé å ta pulsen din noen ganger for å få en følelse av hva som er normalt for deg og for å identifisere uvanlige endringer i hastighet eller regelmessighet i hjertefrekvensen.

Når du er i ro, pumper hjertet ditt den laveste mengden blod for å tilføre oksygen kroppen trenger. For de fleste friske kvinner varierer hvilepulsen fra 60 til 100 slag per minutt. Imidlertid indikerte en rapport fra 2010 at en hvilepuls i den nedre delen av skalaen kunne gi en viss beskyttelse mot hjerteinfarkt. Da forskere undersøkte data fra 129 135 kvinner, fant de at de med høyest hvilepuls – mer enn 76 slag per minutt – hadde 26% mer sannsynlig å få hjerteinfarkt eller dø, enn de med lavest hvilepuls – 62 slag per minutt eller mindre. Hvis hvilepulsen din konsekvent ligger over 80 slag per minutt, kan det være lurt å snakke med legen din om hvordan hjerterytmen din og andre personlige faktorer påvirker risikoen for hjerte- og karsykdommer.

Artikkelen fortsetter under annonsen fra MILRAB

HØSTSALG!

OKTOBERFEST HOS MILRAB

30-40%

RABATT!


Maksimal hjertefrekvens

Hastigheten som hjertet slår når det jobber maksimalt for å dekke kroppens oksygenbehov, er din maksimale hjertefrekvens. Den maksimale hjertefrekvensen din spiller en viktig rolle med tanke på din aerobe kapasitet, mengden oksygen du kan forbruke. Flere store observasjonsstudier har indikert at en høy aerob kapasitet er assosiert med lavere risiko for hjerteinfarkt og død. Og en liten kontrollert studie demonstrerte at menn og kvinner med mild kognitiv svikt som økte sin aerobe kapasitet, også forbedret deres ytelse på tester av hukommelse.

Viktigheten av trening

Regelmessig trening er den beste måten å senke hvilepuls og øke din maksimale hjertefrekvens og aerobe kapasitet. Fordi det er umulig å opprettholde en maksimal hjertefrekvens i mer enn noen få minutter, har fysiologer anbefalt å sette en prosentandel av din maksimale hjertefrekvens som mål når du trener. Hvis du starter et treningsprogram, kan det være lurt å ha som mål å trene 50% av din maksimale hjertefrekvens, og gradvis øke intensiteten på treningen til du når 70% til 80% av maksimal hjertefrekvens. Det er viktig å understreke at hovedvekten av treningen bør ligge på mellom 50-70% av maksimal hjertefrekvens.

Det beste tidspunktet for å få hvilepuls er den første om morgenen, selv før du reiser deg. For å måle din maksimale hjertefrekvens, ta pulsen umiddelbart etter å ha trent med så høy intensitet som mulig.

Relaterte artikler:

Normal hvilepuls menn

Hvilepuls gravid

Annonse fra X-LIFE

HØSTSALG!

BOWFLEX SELECTTECH 552I

SPAR

1000,-