Negative sider ved trening

0
924
Negative sider ved trening
Artikkelen fortsetter etter annonsen fra X-LIFE

7 990,-

5 990,-

X-ERFIT

RUN 100 TREDEMØLLE!

SPAR KR 2000,-Det er viktig å lære om negative sider ved trening slik at du kan unngå dem, spesielt med tanke på overtrening og skader.

Negative sider ved trening

Mens fysisk aktivitet har en rekke fordeler, er det ulemper som kan være skadelige. Den første og kanskje mest vanlige er risikoen for skader. En studie har funnet at visse former for trening oftere var assosiert med skader. I følge studien var de vanligste årsakene til skader overanstrengelse, dårlig teknikk eller uvante øvelser.

Å søke profesjonell hjelp for å lære riktig teknikk når du trener kan hjelpe deg med å holde deg skadefri. Unngå å presse deg selv for hardt, da det kan øke sjansen for å bli skadet og stoppe fremdriften. I sjeldne tilfeller er trening farlig for hjertet ditt. Hvis du har en underliggende hjertesykdom, kan belastningen fra trening forverre den. Det mest ekstreme tilfellet er plutselig hjertedød hos idrettsutøvere, der en tilsynelatende sunn person lider av hjerteinfarkt under en sportsbegivenhet eller trening. Selv om det er sjelden, bør du oppsøke legen din regelmessig for å sjekke for underliggende hjertesykdommer.

I tillegg til risikoen for kroppen din, kan det være negative mentale sider ved trening. Trening er en form for stressavlastning, og fordelene er så kraftfulle at de kan være avhengighetsskapende. Treningsavhengighet er en usunn tvang til trening som forstyrrer livet ditt. Hvis du finner ut at du eller noen du kjenner trener til et punkt der de mister for mye vekt eller er kronisk syke eller skadet, kan de være avhengige av trening. Dette er en psykologisk problemstilling og bør behandles av en utdannet psykolog eller psykiater.

Artikkelen fortsetter etter annonsen fra X-LIFE


Relaterte artikler:

Negative sider ved trening

Skadeforebygging trening for løpere

Annonse fra MILRAB