20-70% RABATT!

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds


HØSTTURER!

SPAR OPPTIL 40% FØR DET ER FOR SENT

Nedtrekk muskler

Selv om nedtrekk virker relativt enkelt, er det ofte gjort på en måte som ikke maksimerer potensialet for å bygge muskler.

Nedtrekk muskler

Når du trener styrke, må du også inkludere nedtrekk, som aktiverer primært latissimus dorsi, den brede muskelen som dekker baksiden av ribbeina og vikles delvis rundt nedre midje. Tenk igjennom hvordan bredde på grepet, gripeposisjon og retning på stangen påvirker musklene som brukes.

Hva er nedtrekk?

Du har sannsynligvis sett nedtrekkmaskin på treningsstudioet ditt. Det er en frittstående maskin eller et tilbehør på et kabelkompleks med et polstret sete, lårstøtter og en lang stang hengende fra en øvre stang. Du sitter på setet, legger lårene under støtteklossene og drar stangen ned til nakken eller brystet.

Nedtrekk muskler

Nedtrekk aktiverer latissimus dorsi, muskelen som dekker baksiden av ribbeina og vikles delvis rundt nedre midje. Denne muskelen er bred og tynn og brukes i alle slags trekkbevegelser, inkludert pull-ups og svømming. I hverdagen kan du bruke denne muskelen når du løfter en tung gjenstand ned fra en hylle. Muskelen svinger også armene når du går eller ror og hjelper når du krysser armene foran brystet. Nedtrekk bruker også andre muskler i ryggen for. Når du drar stangen ned til brystet, trener du rhomboideus (både større og mindre), som er ansvarlig for tilbaketrekning av skulderblad eller skulderblad; trapesmuskelen (nedre og midtre), som også hjelper deg å trekke scapula ned og flytte armen opp. Den bakre deloidet er teknisk sett en muskel bak skuldrene, men den gir også hjelp, og bidrar til en sterk, V-formet rygg. En mindre muskel, kalt levator scapulae, stabiliserer ryggen og sidene på nakken når du drar ned stangen.

Mens curls fremdeles er vinneren når det gjelder å bygge store biceps, spiller også disse musklene en viktig rolle i nedtrekk. Å trekke ned aktiverer musklene i underarmen, brachialis og brachioradialis. Nedtrekk stimulerer også din pectoralis minor, den mindre og dypere av de to brystmusklene. Til slutt bruker nedtrekk triceps for å stabilisere albueleddet når det bøyer og strekker seg.

Nedtrekk grep

Nedtrekksmaskinen har en bred stolpe som du teknisk kan gripe på mange måter: bred, smal, medium, overhånd eller underhånd. Fordi målet med øvelsen er å maksimere aktiveringen av latissimus dorsi, er det fornuftig å velge grepet som best oppnår dette målet. Å trekke stangen ned foran ansiktet og nakken er mest effektivt for å aktivere latissimus dorsi sammenlignet med å trekke stangen ned bak nakken. Det er også en tryggere måte å gjøre øvelsen på. Du kan også holde stangen med et overhånd grep, da dette også sikrer maksimal aktivering av latissimus dorsi.

Du trenger ikke å bekymre deg for mye om hvor vidt du griper tak i stangen. Et smalt, bredt og middels grep ser ut til å aktivere musklene i ryggen. Mens et middels grep bød på en liten økning i muskelaktivering i de fleste musklene brukt til nedtrekk, er denne stimuleringen ikke så mye større enn andre grep som virkelig betyr noe når du prøver å bygge muskler i ryggen.

Relaterte artikler:

Ryggøvelser med apparater

Treningsapparater du finner på treningssenter

Om forfatteren

Legg inn kommentar

20-70% RABATT!

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds

HØSTTURER!

SPAR OPPTIL 40%