Ned i vekt med styrketrening

0
46
Ned i vekt med styrketrening
Foto: Adobe Stock
Artikkelen fortsetter under annonsen fra MILRAB

GARMIN

Fenix 5 Plus Sapphire

Carbon!

DU SPARER KR 4 500,-

9 499,-

4 999,-

Når du tenker på den beste typen trening for vekttap, er kanskje ikke styrketrening det første du tenker på, men det burde det være.

Selv om styrketrening alene ikke gir raske resultater, må du ikke ignorere vekttrening eller styrketrening når målet er å gå ned i vekt. Disse treningsøktene kan gire opp stoffskiftet, og fordi de bygger mager muskelmasse, vil du forbrenne mer kalorier under trening og når du er i ro.

Styrketreningsøvelser som kan hjelpe deg med å gå ned i vekt inkluderer:

Kettlebell sving

Denne krevende øvelsen for hele kroppen får opp pulsen din mens du øker arm- og beinstyrken og hjelper deg med å utvikle en sterk kjerne.

Artikkelen fortsetter under annonsen fra MILRAB
  • Fullfør en tohånds kettlebell-sving i 20 sekunder.
  • Hvile i 8 sekunder.
  • Gjenta 8 sett.

Det er anbefalt å løfte raskere for å øke pulsen enda mer, og ha en mer intens aerob trening.

Armhevninger

Pushups er en utmerket øvelse for å stabilisere kjernen, bygge styrke i overkroppen og øke muskelmassen i armene. Hvis du er nybegynner, kan du starte med 3 sett med 10 repetisjoner. Hvile 60 til 90 sekunder mellom hvert sett. Øke antall repetisjoner gradvis når styrken din forbedres.

Utfall

Mulighetene utfall gir er mange, fordi du kan gjøre dem fremover, bakover, med vekter og uten vekter. Med vekt kan du holde en kettlebell eller vektplate inntil brystet, eller gjør det enda mer utfordrende ved å løfte vekten over hodet. Fullføre 1 sett med 8 til 12 utfall per bein.

Step-ups

Step-ups er en annen flott øvelse for å styrke beina mens du stabiliserer kjerne- og korsryggmuskulaturen. Begynn med en liten boks eller trinn (6 til 12 tommer) og fortsett deretter med en høyere benk senere. Fullfør 5 sett med 5 til 10 reps per side.

Markløft

Blozy foreslår også markløft som en øvelse for å bygge muskler i både under- og overkropp, og på samme tid forbrenne fett. Det er anbefalt å lette belastningen til 50 til 70 prosent av maksimum, og øke antall repetisjoner slik at det føles mer som kondisjonstrening enn vekttrening. Fullføre 1 til 3 sett med 10 til 20 repetisjoner.

Relaterte artikler:

Funksjonell styrketrening

Styrketrening hvor ofte

Annonse fra X-LIFE