Ned i vekt med proteinshake

Produsenter av proteinshakes kan si at produktene deres hjelper til med å senke kroppsfett eller fremme vekttap. Men proteinshakes er ikke en magisk måte å gå ned i vekt på. Lær mer om hvorvidt du kan gå ned i vekt med proteinshake.

Noen studier finner at det å innta en høyere enn vanlig mengde protein i kostholdet ditt kan gi fordeler. For eksempel kan det å spise eller drikke produkter som inneholder mye protein hjelpe deg med å redusere kroppsfett, beholde magre muskler, føle deg mett og gå ned i vekt. Men bevis er begrenset. Og studier tester ofte mange proteinkilder og ikke bare proteinshakes.

Å erstatte måltider med proteinshakes kan hjelpe deg med å redusere de daglige kaloriene dine, noe som kan hjelpe deg å gå ned i vekt. Men med tiden må du begynne å spise fast føde igjen. Å spise fast føde kan føre til at overvekten kommer tilbake hvis du ikke gjør smarte matvalg. Og hvis du stoler for mye på proteinshakes for å erstatte daglige måltider, vil du gå glipp av de sunne fordelene med hel mat.

Siden protein har kalorier, kan inntak av for mye gjøre det vanskeligere å gå ned i vekt. Dette kan skje hvis du drikker proteinshakes sammen med ditt vanlige kosthold og du ikke spiser mindre kalorier eller trener.

Kostholdsretningslinjene sier at en gjennomsnittlig voksen trenger omtrent 46 til 56 gram protein om dagen. Denne mengden avhenger av vekten din og generell helse. Så lenge du har et sunt kosthold, trenger du sannsynligvis ikke å legge til ekstra protein gjennom proteinshakes eller andre kilder.

Husk at nøkkelen til å gå ned i vekt er å forbrenne flere kalorier enn du forbruker. Velg sunn mat, for eksempel:

  • Frukt
  • Grønnsaker
  • Hele korn som brun ris eller grovt brød
  • Fettfattige eller fettfrie meieriprodukter som melk, yoghurt og ost
  • Proteinrik mat som kyllingbryst uten skinn, egg, fisk, bønner, erter, linser, soyaprodukter, nøtter og frø

Og unngå å spise for mye mat med tilsatt sukker, salt eller mettet fett.

Legg også til fysisk aktivitet til din daglige rutine. Ha som mål om minst 30 minutters aktivitet, for eksempel rask gange eller jogging, de fleste dager i uken. Og tren styrke for alle store muskelgrupper minst to ganger i uken.

Relaterte artikler:

Proteinshake før trening

Effektiv slankekur på 14 dager

Referanser

Om forfatteren