PÅ TEKSTIL OG SKO!

50%

SPAR OPPTIL

-25%

-47%

RAB Electron wmns

RAB Xenon 2.0
 

1 499,-

1 999,-

3 799,-

1 999,-

Se hele utvalget!

-70%

-33%

Nordfjell

dunjakke 
 

Falkland

dunjakke 
 

299,-

999,-

1 499,-

999,-

Se hele utvalget!

Ned i vekt med løping

2 995,-

5 299,-

-43%

POLAR

Vantage V

Se hele utvalget!

Ned i vekt med løping. Lær hvordan du kan gjennomføre effektiv trening med høy intensitet for å gå ned i vekt med løping.

FJÄLLRÄVEN Abisko Midsummer Trousers

-40%

-40%

2 199,-

1 319,-

Se alle tilbudene!

FJÄLLRÄVEN Abisko Midsummer Pant 

1 319,-

2 199,-

999,-

SWEET PROTECTION

Supernaut PrimaLoft 

1 999,-

-50%

-50%

1 499,-

749,-

Se hele utvalget!

SWEET PROTECTION

Supernaut Windblock 

Ned i vekt med løping med høy intensitet

3 475,-

5 999,-

-42%

GARMIN

Forerunner 745

GARMIN

Epix Gen 2

-23%

10 299,-

7 943,-

Trening med høy intensitet kan gi bedre effekt når du ønsker å gå ned i vekt med løping, sammenlignet med trening med lav til moderat intensitet. Dette forutsetter at varigheten på treningen er lik. Løpetrening med høy intensitet kan føre høy forbrenning av kalorier over relativt kort tidsrom. Etterforbrenningen vil også være høy inntil et døgn etter treningsøkta.

I denne artikkelen vil du lære mer om hvordan du kan gå ned i vekt med løping.

Ned i vekt med intervalltrening

Intervalltrening er en effektiv måte å forbrenne maksimalt med kalorier, uten at du mister muskelmasse. Intervalltrening med hard intensitet forbrenner flere kalorier sammenlignet med lengre løp med lavere intensitet.

1 359,-

2 099,-

-35%

GARMIN

Forerunner 45

GARMIN

Fenix 6X Pro Solar

10 199,-

Intervalltrening påfører kroppen stor belastning, så du bør gjennomføre denne type trening bare 1-2 ganger per uke, for å redusere risikoen for å bli skadet.

Ikke alt vekttap er av det gode. Dersom du går ned i vekt raskt, eksempelvis 5-10 kg, kan en god del av dette være muskler. Det betyr at du etter vekttapet vil forbrenne færre kalorier enn tidligere, som igjen kan resultere i at du kan få en økning i kroppsfett. En måte å unngå dette på er at du i tillegg trener noe styrke.

Effekt av å løpe langturer

Det kan virke som om risikoen ved å løpe langturer er større enn fordelene. En undersøkelse fant at løpere som trente løping mer enn 30 minutter hver dag, 3 ganger i uka, hadde minimalt med kardiovaskulær forbedring, mens risikoen for skader økte.

Når du ser økt risiko for skader opp mot det at intervalltrening forbrenner 3 ganger så mye fett, kan det være at du bør trene intervalltrening for å gå ned i vekt.

Ned i vekt med styrketrening

Styrketrening kan være en viktig faktor for at du skal gå ned i vekt, i tillegg til at du gjennomfører løpetrening med høy intensitet. Styrketrening bidrar til at du får mindre fett på kroppen, og opprettholder eller øker muskelmassen. Derfor bør du gjennomføre noe styrke, i tillegg til å trene

Forbrenning etter trening

Intens fysisk aktivitet fører til underskudd på oksygen. Etterforbrenningseffekten oppstår når kroppen fortsetter å forbrenne kalorier etter treningsøkta, for å fylle oksygenlagrene i muskulaturen når du restituerer. Denne prosessen øker forbrenningen som også øker blodgjennomstrømmingen, når kroppen regulerer temperaturen tilbake til nivået før trening.

Jo mer intens treningsøkta er, jo lenger tid tar det for kroppen å restituere. Etterforbrenningseffekten kan forbrenne flere kalorier, og kan bidra til at du går ned i vekt og reduserer mengden kroppsfett, vel å merke hvis inntaket av kalorier er mindre enn det som blir forbrent.

Forbrenning etter treningsøkter med høy intensitet

Studier har funnet sterke korrelasjoner mellom antall kalorier forbrent etter du har trent, og intensiteten på aktiviteten du har gjennomført. Enkelt fortalt betyr det at jo mer intens treningen har vært, jo mer oksygen forbruker kroppen i etterkant.

I et studie der deltakerne syklet med høy intensitet i 45 minutter, ble det forbrent 190 kalorier i mer enn et halvt døgn etter treningen, sammenlignet med de som ikke hadde trent. En annen studie fant at trening med høy intensitet var nyttig for å bekjempe fedme og diabetes.

Selv om etterforbrenningen vil øke mer jo lenger du trener, trenger du ikke nødvendigvis trene veldig langt og lenge for at det skal ha en effekt på forbrenningen etter trening.

RABATT PÅ GARMIN SPORTSKLOKKER!

20-40%

Trene korte intervaller for å gå ned i vekt med løping

Å trene korte intervaller er en måte å trigge forbrenningen også etter treningsøkta. Nøkkelen til etterforbrenningseffekt er at intensiteten på treningen må være hard. Intensiteten bør være mellom 70-85% av makspuls.

Dersom du ikke er vant til denne type trening med høy intensitet, kan du gjennomføre intervaller i forholdet 1:2. Eksempelvis kan du gjennomføre intervaller på 20 sekunder, med pause på 40 sekunder.

Varm opp i 10-15 minutter. Gjennomføre deretter 20 sekunder løping med hard intensitet, med 40 sekunder gange mellom hvert intervall. Gjennomføre 10-20 intervaller, eller 10-20 minutter totalt. Jogge ned i 5-10 minutter avslutningsvis.

Ned i vekt med løping

Vær klar over at løping ikke nødvendigvis er synonymt med å gå ned i vekt. Trener du mer løping vil også appetitten øke, og du spiser mer. Du trenger mer næring når du løper mer, og det er viktig at du har et sunt og balansert kosthold, som gir deg de nødvendige næringsstoffene uten at du går opp i vekt.

Relaterte artikler:

Løping for vektnedgang

Trening som øker forbrenningen

2 995,-

5 299,-

-43%

POLAR

Vantage V

Se hele utvalget!

Om forfatteren

Legg inn kommentar

PÅ TEKSTIL OG SKO!

50%

SPAR OPPTIL

60%

SKALLJAKKER

DUNJAKKER

TURBUKSER

SPAR

OPPTIL

LUKK

50%

PÅ ALLE JAKKER!

SPAR OPPTIL

LUKK

40-90%

RABATT PÅ KJENTE MERKEVARER!

GJØR ET KUPP!

LUKK

5 499,-

3 849,-

ARC'TERYX Magnus Coat herre

-30%

LUKK

6 999,-

4 899,-

ARC'TERYX Beta SV

-30%

LUKK

1 499,-

899,-

RAB Torque - turbukse dame

-40%