HØSTTURER!

OPPTIL 40%

RABATT!


Ned i vekt med gange

Lær mer om hvordan du kan gå ned i vekt med gange, og hvordan gange med vekslende intensitet kan bidra til at du går ned i vekt.

Hvordan gå ned i vekt med gange

Økt fysisk aktivitet kan bidra til økt forbrenning av fett og kalorier, og gitt at kaloriinntaket er mindre enn kaloriuttak, kan du på sikt gå ned i vekt. Å gå turer med vekslende intensitet kan gi deg et kaloriforbruk på 200-400 kalorier i timen, avhengig av hvilken intensitet du går med og din forbrenning. Når du har som mål å gå ned i vekt med gange er det viktig å merke seg at gange med høyere intensitet antakelig vil gi deg økt appetitt og økt kaloriinntak, mens dette kan være enklere å kontrollere når du går med lavere intensitet. Derfor kan det være lurt å variere med hvilken intensitet du går.

Ned i vekt med gange med vekslende intensitet

Ha en hovedvekt av gange med lav intensitet. Går du ofte kan gange med lav intensitet bidra til økt fettforbrenning. Kombinere denne treningen med raske gange. Variere mellom å gå hele turer i rask gange, eller at du går tur i kupert terreng, der intensiteten naturlig går opp i motbakker. Du kan også gå i motbakke for å opp intensiteten på treningen.

BMR kalorikalkulator for estimere ditt kaloribehov

Dersom målet ditt er å gå ned i vekt, kan du bruke en BMR kalorikalkulator for å estimere ditt kaloribehov og se hvor mange kalorier du forbrenner på trening. Legg inn kjønn, alder, høyde, vekt og aktivitetsnivå, for å kalkulere basal metabolsk rate og hvor mange kalorier du trenger ved et bestemt aktivitetsnivå.

SpurtBMR

Ned i vekt med gange

Når du går tur for å gå ned i vekt, vil den mest effektive måten være å veksle mellom rolig og rask gange, kombinert med et sunt og balansert kosthold. I perioder der du trener mye kan du spise mer karbohydratrik mat, proteiner og sunt fett, mens i perioder med mindre trening kan du redusere inntaket av karbohydrater.

Relaterte artikler:

Gå tur som trening

Hastighet på rask gange

Om forfatteren

Legg inn kommentar

HØSTTURER!

OPPTIL 40% RABATT!