Ned i vekt for å bli raskere på Fjellmaraton

Å gå ned i vekt 2-3 kg før du skal løpe Fjellmaraton kan utgjøre flere minutter når du skal løpe maraton. Bruk SpurFast vektkalkulator for å beregne hvor mye tid du kan spare.

Gå ned i vekt for å bli raskere på Fjellmaraton

Lavere kroppsvekt vil alltid være en fordel når du skal løpe, både med tanke på oksygenopptak og at du har mindre å dra på når du løper. Spesielt viktig er dette for langdistanser når du skal løpe Fjellmaraton. Det er likevel viktig å tenke på at vektreduksjon ikke skal gå på bekostning av muskelmasse og det å leve et godt liv. Å leve på en diett med akkurat det du trenger av kalorier er kanskje ikke et godt liv. Bruk sunn fornuft når du bestemmer deg for å gå ned i vekt. Husk at målet er en varig vektreduksjon, og det får du mest sannsynlig ikke ved å gå mye ned i vekt på kort tid. Ha et langsiktig perspektiv, og ha fokus på å ha et sunt og balansert kosthold.

Beregne vor mye raskere du kan løpe med vektkalkulator

SpurtFaster er en vektkalkulator som beregner hvor mye tid du kan spare på en bestemt distanse, når du går ned mellom 1-6 kg i vekt. Kalkulatoren beregner også hvor mye raskere kilometertiden din kan bli.

Legg inn vekt, distanse og tiden du bruker på distansen for å se hvor mye tid du sparer.

Veier du 77 kg og går ned til 75 kg og har en estimert sluttid på 3:30 på Fjellmaraton, kan det bety en besparelse på 4:24, noe som er mye, selv for et maraton. Merk deg at tidsbesparelsen du får er et estimat, og at det vil være mange andre faktorer som spiller inn på sluttiden din for Fjellmaraton.

Relaterte artikler:

Estimere fart på trening for Fjellmaraton

Beregne dine pulssoner for Fjellmaraton

Om forfatteren

Legg inn kommentar