Natron som medisin

Er natron et mirakelprodukt som kan fjerne vond lukt, holde tennene hvite og til og med behandle livstruende sykdommer? Lær mer om natron som medisin.

Natron, også kjent som bikarbonat eller natriumbikarbonat), kan gjøre noen store ting. Dens superkrefter kommer fra et ord på to bokstaver: pH. Det står for “potensial (eller kraft) av hydrogen” for å lage noe enten en syre eller en base (alkalisk). Natron er et alkalisk stoff. Når den blandes med en syre, endrer den pH-nivået. Derfor kan det raskt berolige en urolig mage eller fjerne dårlig lukt.

Hva natron kan hjelpe mot

Du kan bruke natron til å:

Bedre fordøyelsesbesvær: Tilsett 1/4 ts natron i et glass vann for å nøytralisere syre i magen. Men syre forårsaker ikke alle slags fordøyelsesbesvær, så kontakt legen din hvis symptomene dine ikke blir bedre etter to uker.

Ikke ta natron innen 2 timer etter andre medisiner. Når natron senker magesyren, kan det redusere hastigheten kroppen din tar opp noen medisiner og endre måten andre jobber på. Ikke gi det til et barn under 6 år med mindre barnelege din ber deg om det.

Behandle insektbitt og stikk: Selv om det ikke er bra for daglig bruk på huden din, kan det berolige rødhet, kløe og stikk som er tegn på en mild reaksjon på et insektbitt. Mange reseptfrie kremer inneholder natron. Du kan også lage din egen pasta av en del natron til tre deler vann. Dette fungerer også for giftig eføy og utslett.

Holde munnen sunn: Å pusse tennene med tannkrem som har natron kan holde tannråte og holde tannkjøttet og munnen i god form. En halv teskje natron blandet i et glass vann kan også friske pusten.

Kontrollere lukt: De meste av dårlig lukt kommer fra sterke syrer (tenk sur melk) eller baser (som skjemt fisk). Når du tilsetter natron og endrer pH-balansen, kommer luktene i kjøleskapet i nøytral tilstand. Sett en åpen boks med natron i kjøleskapet ditt. Dryss det over lagene med søppel i søppelbøtta eller legg det i bunnen av oppvaskmaskinen.

Hjelp i forbindelse med cellegift: Selv om ingen vitenskapelige studier har funnet at natron kurerer kreft, viser forskning at det kan hjelpe noen kreftbehandlinger til å fungere bedre. Noen cellegiftmedisiner trenger alkaliske forhold. Andre blir mer giftige i et surt miljø. Derfor foreslår noen leger å bruke en eller annen form for natriumbikarbonat for å få de beste behandlingsresultatene.

Munn- og halsendringer er vanlige kjemiske bivirkninger. Hvis dette skjer med deg, skyll munnen tre ganger daglig med en blanding av 1 kopp varmt vann, 1/4 ts natron og 1/8 ts salt, etterfulgt av skylling med vanlig vann.

Behandle nyresykdom: En daglig dose natriumbikarbonat kan hjelpe mennesker hvis nyrer ikke lenger kan fjerne nok syre fra blodet.

Hva natron ikke hjelper mot

Noen ganger bør du legge natron på hyllen. Her er noen ting natron ikke vil gjøre:

Berolige huden din: Kroppens største organ er litt surt. Dette hjelper den med å holde på fuktighet og holder skadelige bakterier utenfor kroppen din. Men hvis du har sensitiv hud, vil du sannsynligvis finne alkaliske stoffer som irriterer.

Bruke i håret: Noen mennesker hopper over sjampo og bruker en blanding av natron og eplecidereddik på håret. Over tid vil dette gjøre en dårlig hårdag verre. I likhet med hodebunnen er håret ditt naturlig surt. Natron kan virke først, men over tid vil det føre til krus, floker og brudd.

Øke atletisk ytelse: Du kan høre om løpere som drikker en stor mengde natron før et løp. Det kan gjøre deg syk hvis du gjør det for mye og for ofte.

Relaterte artikler:

Kjerringråd mot sår hals

Kjerringråd mot hjerteflimmer

Om forfatteren