Når trening ikke gir energi

Lær mer om årsaker til at treningen ikke gir energi, og hva du kan gjøre for at treningen skal gi energi og overskudd

Hvordan få energi når du trener

Det kan være flere årsaker til at treningen ikke lenger gir deg energi. Det kan være at du trener for hardt, brygger på en sykdom eller at du har mye stress i hverdagen. Trening skal gi deg overskudd og energi, men du må ha overskudd til trening. Trener du nå du egentlig ikke har overskudd til det, kan det være at treningen ikke gir energi.

Trening som gir deg energi

Trening som gir energi er trening som er lystbetont og blir gjennomført i en mengde med en intensitet som er tilpasset ditt formnivå. Er du sliten og mangler energi, bør du vurdere å stå over trening, eller gjennomføre lett restitusjonstrening for å bygge overskudd. For at du skal bygge overskudd og energi gjennom trening, må du trene på en måte der du oppnår balanse mellom trening og restitusjon. Du får overskudd og energi når du du uthvilt til du skal gjennomføre en ny treningsøkt. Nybegynnere som har liten eller ingen erfaring med trening fra før av, trenger gjerne lenger tid på restitusjon. Er du for ivrig, risikerer du at du går på neste treningsøkt før du er ferdig restituert. Konsekvensen av å trene på denne måten kan bli et akkumulert behov for restitusjon, som kan føre til en dårligere formutvikling, og i verste fall skader. Planlegge restitusjon på lik linje med treningen du gjennomfører, og restituere ellers etter behov.

Når trening ikke gir energi

Når trening ikke gir energi, kan årsaker også være at du brygger på en sykdom eller at du er sliten mentalt. Stress kan føre til at du blir fysisk og psykisk sliten. Begge deler kan føre til at du ikke har nok energi til å gjennomføre trening, eller at du trener og blir enda mer sliten. Er du i tvil om hva som er årsaken til treningen ikke gir deg energi, bør du hvile noen dager før du gjenopptar treningen. Hvis manglende energi vedvarer bør du vurdere å få tatt en helsesjekk.

Relaterte artikler:

Tom for energi etter trening

Hvordan få overskudd av trening

Om forfatteren

Legg inn kommentar